Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalší koniec sveta sa blíži: Apokalypsa má vypuknúť zatmením Slnka, dôkazom je Izrael!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Katastrofické predpovede pravdepodobne nikdy neustanú. Najnovšiu má na svedomí skupina fanatických kresťanov, ktorá trvá na tom, že budúcoročné zatmenie Slnka povedie k apokalypse. Svoje tvrdenie opiera o citáty z Knihy zjavenia.

Odborníci prezradili, čo na Zemi nastane po súdnom dni: Ďalšie veľké znovuzrodenie

Konšpirátori z webovej stránky Unsealed hovoria, že zatmenie uvrhne svet do temnoty a vyvolá koniec sveta. Úplné zatmenie Slnka sa očakáva 21. augusta 2017 postupne v celej Amerike a k čiastočnému dôjde aj v západnej Európe.

Veriaci na podporu svoje predpovede využívajú pasáže z Knihy Zjavenia apoštola Jána, v ktorej sa píše o žene odetej slnkom, s mesiacom pri nohách.

Ďalší koniec sveta sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"A v nebi sa otvoril Boží chrám a v chráme bolo vidieť archu jeho zmluvy. A nastali blesky, burácanie, zemetrasenie a veľké krupobitie. Potom sa na nebi ukázalo veľké znamenie: Žena odetá slnkom, pod jej nohami mesiac a na jej hlave veniec z dvanástich hviezd. Bola ťarchavá a kričala v bolestiach, lebo mala rodiť. A bolo vidieť aj iné znamenie na nebi: Veľký ohnivý drak; mal sedem hláv a desať rohov a na hlavách sedem diadémov; jeho chvost zmietol tretinu nebeských hviezd a vrhol ich na zem. A drak sa postavil pred ženu, ktorá mala rodiť, aby zhltol jej dieťa, len čo ho porodí," uvádza sa v texte.

Konšpirační teoretici v snahe podporiť svoje domnienky tiež poukázali na zrod štátu Izrael, ktorý začal v roku 1947. Prisudzujú dôležitosť tomu, že sa spomína v popisoch konca sveta a tvrdia, že budúci rok uplynie jedna biblická generácia, t.j. 70 rokov, odkedy sa to stalo. Stránka Unsealed tiež upozorňuje na proroctvo rabína Judaha Ben Samuela z 12. storočia, ktorý vraj povedal, že koniec sveta príde v roku 2017:

Ďalší koniec sveta sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ako však správne podotkol portál thesun.co.uk, Biblia taktiež varuje, že nikto nevie dňa ani hodiny, kedy naozaj dôjde k apokalypse.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu