Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Predpoveď výskumníkov o konci ľudstva: Do tohto roku vraj nebude po nás na Zemi ani stopy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Novodobí Nostradamovia predpovedali koniec sveta, ktorý vraj príde už o dve storočia. Podľa analytikov súdneho dňa bude ľudstvo čeliť celkovému zničeniu približne od roku 2290 a s veľkou pravdepodobnosťou vymrie do roku 3000.

Vedci varujú: Ľudia sa správajú ako prehistorické organizmy, ktoré zničili život na Zemi

Podľa kanadského výskumného ústavu BCA, ktorý hovorí o globálnej katastrofe, je ľudstvo schopné zničiť samo seba hrozbami, ako sú pandémie, umelá inteligencia alebo zmena klímy. Peter Berezin, ktorý bol súčasťou projektu, varoval, že je tu 50 percentná pravdepodobnosť, že ľudstvo bude od roku 2290 vymazané z povrchu zemského. S pravdepodobnosťou 50 až 95 percent vymrie do roku 3000.

Výskumník tiež tvrdí, že príčinou urýchlenia konca ľudstva na tejto planéte by mohli byť génové technológie. Varoval, že čoskoro budeme schopní zvýšiť svoju úroveň inteligencie vďaka génovému výskumu, čo by malo za následok ďalší technický pokrok. Zároveň by to však vytvorilo väčší priestor pre rozvoj ešte nebezpečnejších technológií.

Predpoveď výskumníkov o konci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Berezin prišiel so svojimi predpoveďami po tom, čo známy astrofyzik Stephen Hawking povedal, že ľudská rasa by sa mala usilovať o spásu vo hviezdach, hoci dal ľudstvu podstatne viac času, než BCA.

Hawking uviedol, že pokrok vo vede a technológii by mohol viesť až ku koncu sveta a podľa portálu express.co.uk dodal: "Postupom času sa katastrofa na Zemi stáva takmer istou v najbližších tisíc alebo desaťtisíc rokoch. Dovtedy by sme sa mali rozšíriť do vesmíru, a na iné hviezdy, takže katastrofa na Zemi by neznamenala koniec ľudskej rasy."

Viac o téme: NostradamusApokalypsaSúdny deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu