Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajtke (†35) napľul pri zatýkaní do tváre zločinec: Skolabovala a potom bolestivá smrť

Arina zomrela minulý týždeň Zobraziť galériu (3)
Arina zomrela minulý týždeň (Zdroj: Facebook)

KYJEV - Prácu, ktorú nadovšetko milovala, sa jej stala osudnou. Mladá policajtka z Ukrajiny zomrela po tom, ako sa pri zatýkaní nakazila vážnym ochorením od jedného zločinca. Nie je navyše jasné, či sa ten za svoj neodpustiteľný čin bude vôbec zodpovedať pred súdom.

Tridsaťpäťročná Arina Koltsova mala na Nový rok službu a počas nej zatkla jedného výtržníka. Ten na ňu počas toho, ako sa ho snažila spacifikovať, napľul. Bohužiaľ bol nakazený turbekulózou, ktorá sa cez sliny preniesla aj na policajtku. 

Policajtke (†35) napľul pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Tá sa neliečila, pretože netušila, že je nakazená. Zistila to až v momente, keď jedného dňa skolabovala v práci. Po prevoze do nemocnice jej diagnostikovali infekčné pľúcne ochorenie a začali Arinu liečiť. "Podstúpila chemoterapiu, kŕmili ju cez trubičku, strašne schudla," povedal jej kolega Michail Kindrakevich. 

Chemoterapia, ktorá sa často využíva pri liečbe akútnej tuberkulózy, však Koltsovú veľmi oslabila. Nedávno zverejnila selfie z nemocničného lôžka, na ktorej má už krátke vlasy vychudnutú tvár. Zomrela minulý pondelok, pochovaná bola o dva dni neskôr, informovali ukrajinské médiá. 

Policajtke (†35) napľul pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Kolegovia a priatelia na Koltsovú spomínajú len v tom najlepšom. "Arinina smrť je pre kijevskú políciu obrovskou stratou. Bola nenahraditeľná," píše sa na stránke oddelenia, pre ktoré pracovala. "Arina chcela túto krajinu zmeniť, chcela ju urobiť lepšou. To, že sa stala policajtkou, bolo teda logické rozhodnutie," dodala jej kamarátka. Nie je známe, či muž, ktorý spôsobil smrť policajtky, bude kvôli tomu čeliť trestnému stíhaniu. 

Viac o téme: UkrajinaTuberkulózaSmrť policajtky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu