Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bývalého autobusára osvietilo a uvedomil sa: Je z neho Ježiš Kristus a začal liečiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BURNLEY - John Edward Birtwhistle (77) je dôchodca, ktorý jedného dňa prijal božie znamenie a stal sa z neho Ježiš Kristus. Priviedlo ho k tomu uvedomenie si, že má v sebe silu liečivých účinkov, a že práve on bol v minulom živote syn Boží.

Ježiš Kristus je bývalý vodič autobusu z Burnley. Veriť tomu, že bol naozaj zoslaný z neba, začal až  v roku 1986, kedy ho ľudia nečakane začali oslovovať Ježiš. Dôchodca, ktorý bol sprvu veľmi skeptický voči svätému menu si to rozmyslel potom, čo vyliečil svojim darom viacero ľudí. "Jedného dňa z ničoho nič prišiel zákazník, a keď vošiel dovnútra, pokľakol na koleno a oslovil ma Ježiš," spomína pán Kristus. "Potom sa to stalo opätovne v priebehu jedného týždňa. Bol som ako Ježiš oslovený dámou, načo som ja povedal: „Nie som Ježiš.“ Nechápal som tomu, čo sa to deje," dodal.
 
Situácia, ktorá ho ale presvedčila o tom, že je syn boží nastala vtedy, keď za ním prišiel muž, ktorý spadol zo schodov a ťažko si poranil krk. "Prišiel som za ním, podržal ruky na jeho zranení a po chvíli som mu oznámil, že je v poriadku a či cíti bolesť," opisuje rozhodujúci moment Ježiš. "Muž mi odpovedal a šokoval ma: "Nie, necítim žiadnu bolesť, som v poriadku. Vtedy som si uvedomil, čo dokážem, a že to nie je náhoda." Od tohto zážitku prešlo 10 rokov a v roku 1996 si oficiálne zmenil meno na Ježiš Kristus. Onedlho nato, sa zbavil svojho podnikania, ktoré previedol na priateľov a strávil tri roky života na ulici. Rozhodol sa tak preto, lebo bol presvedčený, že duchovný nemôže robiť veci za účelom zisku.

Život muža s menom Ježiš Kristus

Odišiel žiť do Londýna aby zažil pocit bez domova. Chcel cítiť utrpenie druhých. "Spal som na lavičke v daždi. Ľudí, ktorí spali v blate na zemi som stiahol k sebe. Ja som mal nejaké suché škatule, ktoré som im dal aj s plachtou na zakrytie," približuje ťažké chvíle. "Chodil som po odpadkových košoch aby som získal jedlo. Chodil som na trh s ovocím a zeleninou, kde som musel čakať, kým všetci ľudia neodídu. Keď mi neskôr dovolili, mohol som si zobrať, čo tam zostalo. Niečo bolo zhnité, niečo roztlačené. Mal som vďaka tomu veľa jedla. Všetky možné druhy."
 
Po čase strávenom v Londýne zatúžil vrátiť sa domov do Burnley. Nemal ale žiadne peniaze. Potreboval £ 40, toľko stál lístok na vlak. Aj táto situácia ho prinútila veriť v božiu silu. "Nemal som peniaze. Nemal som ani cent. Pomáhal som starej dáme prejsť cez ulicu do kostola a ona mi vždy dala 2 libry. Staral som sa, či je v poriadku." Tak si našetril 10 libier. Ďalších päť našiel na zemi a tak postupne dokázal náhodami nazbierať sumu potrebnú na lístok do Londýna. "Poďakoval som nebesiam za získané peniaze."
 
Teraz si uvedomil, že v minulom živote bol Ježišom Kristom. Tvrdí, že sa mu vracajú spomienky v snoch. "Keď som tu bol pred 2000 rokmi učil som ľudí ako majú správne žiť." Pán Kristus bol obeťou nenávistných útokov za zmenu jeho mena. Aj napriek neprajníkom sa nechystá ustúpiť. Chce aj naďalej vykonávať Božie dielo. Prekonal cievnu mozgovú príhodu, teraz berie lieky, ktoré chce postupne vysadiť. Všetko pripisuje stresu. Jeho plánom je sa dostať do politiky a získať moc v parlamente. Na margo volieb povedal: "Pred dvetisíc rokmi som išiel proti vláde. Povedal som im, kto som, čo som, a že sa ľud bude mať lepšie. Na oplátku ma ukrižovali. Dúfam, že v roku 2020 budem schopný vstať."
Viac o téme: Ježiš kristusZmena menaBožie znamenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu