Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štúdia, ktorá varuje chlapov: Viete, akú paseku narobí prehnané pitie Coly s vašou mužnosťou?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KODAŇ/LONDÝN - Nová štúdia dánskych vedcov tvrdí, že muži závislí na pití Coly ohrozujú svoju schopnosť reprodukcie. Nadmerná konzumácia má totiž neblahý vplyv na ich mužnosť, ale negatívne dopady sa týkajú aj iných oblastí. Ako sa ukázalo, pitie jedného litra perlivého nápoja denne môže znížiť počet spermií o celých 30% a vedie k erektilnej dysfunkcii.

Neuveríte, čím táto žena opravuje auto: VIDEO, ako skutočná kutilka použila masívny penis

Výskum vykonaný v univerzitnej nemocnici v Kodani odhalil, že muži, ktorí sami seba klasifikovali ako závislých na Cole, mali oveľa menej efektívnych plavcov ako tí, ktorí sa nápoju zväčša vyhýbali.

Štúdia sa zamerala na 2554 mužov a dokázala, že takíto "narkomani" mali priemerný počet spermií 35 miliónov na mililiter, v porovnaní s 56 miliónmi na mililiter u tých, ktorí konzumovali nápoj menej alebo vôbec. 35 miliónov ešte stále síce patrí do normálneho rozmedzia, ale muži sú v ohrození, že sa stanú neplodnými.

Štúdia ďalej zistila, že pri Cole a ostatných podobných nápojoch nebola žiadna súvislosť medzi úrovňou kofeínu a nižším počtom spermií, takže tento jav bol pravdepodobne spôsobený inou zložkou.

Štúdia, ktorá varuje chlapov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock)

Vedci z poľskej Univerzity Mikuláša Kopernika a profesor Franciszek Łukaszczyk z nemocnice v Bydgoszczi tvrdia, že nadmerné pitie Coly a niektorých ďalších šumivých nápojov má spojitosť s erektilnou dysfunkciou u mužov.

Dosiahnutie erekcie síce vyplýva z mnohých faktorov, fyzických aj psychických, ale niektoré zložky týchto šumivých nápojov majú prispievať k problémom. Sladidlo v nápojoch môže mať na svedomí poškodenie tepien v penise a za následok obmedzenie voľného prietoku krvi do svalu.

Občasné pitie coly alebo iných šumivých nápojov by nemalo mať podľa vedcov alarmujúce nežiaduce účinky, ale nič sa jednoducho nemá preháňať, informoval portál mirror.co.uk.

Viac o téme: SexColaPenis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu