Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Pokladníci nemajú prestávky, nosia preto plienky

CHILLE - Pokladníci zo siete supermarketov Santa Isabel v Chile sa verejne posťažovali na svojho zamestnávateľa lakomého na pracovné prestávky. Keďže im hrozí výpoveď, pracujú radšej oblečení v plienkach, aby pri pokladni vydržali celú šichtu.

Odbory v supermarketoch Santa Isabel, ktoré vlastní spoločnosť Cencosud informovali, že pracovníci nemajú povolené opúšťať svoje pracovisko počas pracovnej doby, ktorá trvá osem i viac hodín. "Nemajú dovolené ísť ani len na záchod, čo niekedy trvá celé hodiny. Niektorí z nich preto začali používať plienky," uviedla Marianela Fernandez, prezidentka odborového zväzu supermarketov Santa Isabel.

Podľa spoločnosti Cencosud sú takéto prípady skutočne ojedinelé. "Je možné, že sa udialo niekoľko ojedinelých prípadov, ktoré nie sú v súlade s normami a procedúrami siete Santa Isabel. V týchto prípadoch vnútorná politika spoločnosti nariaďuje prijať okamžité a vhodné nápravné opatrenia," uvádza sa v stanovisku spoločnosti Cencosud. Sťažnosť odborárov sa dostala až k najväčšej čílskej odborovej organizácii CUT, ktorá požiadala vládu, aby do prípadu zasiahla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu