Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Kráska (19) mala obrovský úspech v talentovej súťaži: Priateľ to nezniesol, prišlo peklo!

Mutlu Kayaová počas vystúpenia v talentovej súťaži. Zobraziť galériu (2)
Mutlu Kayaová počas vystúpenia v talentovej súťaži. (Zdroj: YouTube)

ISTANBUL - Turecký súd poslal vo štvrtok na 15 rokov do väzenia muža (26) za pokus o vraždu priateľky, ktorá sa zúčastnila televíznej súťaže hľadajúcej spevácke talenty. Podľa tlačovej agentúry Dogan sa jej snaha o zviditeľnenie milenca natoľko dotkla, že 19-ročné dievča strelil do hlavy.

Rus zabil svoju ženu (†23) len týždeň po svadbe: Telo naložil na bicykel a pochoval v lese

Okrem pokusu o vraždu bol Veys Ercan odsúdený aj za nelegálne držanie zbrane, ktorou na priateľku vypálil cez okno domu, keď dievča práve obedovalo so svojimi rodičmi. Obžalovaný vypálenie striel nepoprel, ale tvrdil, že cez okno strieľal iba náhodne v hneve po tom, čo ho milenka urazila.

VIDEO Kráska (19) mala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Mutlu Kayaová, ktorá sa v Turecku stala symbolom obetí domáceho násilia, skončila s ťažkým zranením v nemocnici, kde ležala asi mesiac v kóme a následne bola pripútaná na invalidný vozík. Ešte pred incidentom sa muž dievčaťu vyhrážal smrťou.

Juhovýchod Turecka je známy pre svoje silne konzervatívne hodnoty. Od žien sa očakáva, že budú zohrávať tradičnú rolu. Útok na Kayaovú prišiel v čase zintenzívnenia rozhorčenia nad rozsahom násilia na ženách v krajine, kde stovky mužov zabíjajú svoje manželky každý rok.

Viac o téme: Mutlu KayaVeysi Ercan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu