Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lev sa hrozivo pomstil lovcom trofejí: VIDEO Šelma nečakane zaútočila na ženu v Južnej Afrike

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: youtube/Jayden Tanner)

LONDÝN - Záhadný záznam ukazuje okamih, keď lovkyňa hrdo pózuje pred kamerou spolu s levom, ktorého práve zastrelila. V ruke drží veľkú zbraň a spolu s mužom oslavujú jej úlovok. Ale len do chvíle, kedy sa udeje niečo nepredvídateľné a zároveň desivé.

VIDEO Naháč, ktorého trhali levy v zoo pred očami divákov, bol "prorok": Čakal na anjela!

Dvojica na videu je zamestnaná dokumentovaním svojho úspechu. Žena podíde k mŕtvemu levovi a čupne si k nemu, zatiaľ čo muž sa hrá s kamerou a niečo na nej nastavuje. Potom spoločne oslavujú, smejú sa a ukazujú do objektívu bicepsy. Nakoniec muž zase od zvieraťa poodíde, aby kameru skontroloval.

Svojím telom zakrýva priestor, odkiaľ sa znenazdania vyrúti na ženu ďalšia šelma. Tá sa s krikom snaží utiecť, no zvyšok deja sa odohráva mimo záber, takže nie je jasné, ako strašidelná scéna dopadla. Potom už je vidno iba leva, ako pokojne kráča preč.

Lev sa hrozivo pomstil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/Jayden Tanner)

Video na YouTube nahral Jayden Tanner, ktorý uviedol, že sa mu dostalo do rúk, keď bol v Južnej Afrike pred pár mesiacmi. Podľa neho by sa svet mal dozvedieť o tom, čo sa tam deje. "Každý rok lovci trofejí zabijú tisíce exotických divokých zvierat v Afrike, čo v spojení s pytliactvom predstavuje vážnu hrozbu pre prežitie ohrozených druhov. Musíme to zastaviť," napísal.

"Zvieratá sú tiež chované v zajatí za jediným účelom, byť lovené turistami, ktorí sú ochotní zaplatiť vysokú cenu, lovcov levov môže trofej vyjsť až na 35.000 dolárov (cca 30 700 eur)," dodal.

O pravosti záberov sa však na internete vedú búrlivé diskusie. Podľa viacerých skeptikov ide o podvod. Informoval portál mirror.co.uk.

Viac o téme: Levútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu