Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obyvatelia v úžase: Na breh Afriky vyplavilo záhadnú loď duchov, plavidlo bez posádky

Ako sa tam dostala?
Ako sa tam dostala? (Zdroj: FB/Preston Veteran Gaylor)

MONROVIA - Odborníci sú v rozpakoch, ako vysvetliť záhadu lode vyplavenej na brehy Libérie. Obrí opustený ropný tanker je teraz dôvodom rôznych mystifikácií miestnych obyvateľov, ktorí o ňom hovoria ako o príbytku duchov.

FOTO Záhada mýtického tvora: Koze sa narodilo podivné monštrum s tvárou dieťaťa

Zábery, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, ukazujú 64 metrov dlhý tanker, ako ho obmývajú vody pri pobreží Libérie. Keď však doň miestni vstúpili, nenašli žiadnu posádku. Hlásenie z tankera s názvom Tamaya 1 bolo naposledy zachytené 21. apríla v blízkosti Gambie, keď mieril do hlavného mesta Senegalu, Dakaru.

Hoci polícia bola na bizarnú udalosť okamžite upozornená, vyšetrovatelia sa neukázali celé dni. Nakoniec sa však zistilo, že tanker je registrovaný na Paname. Loď sa už stala miestom drancovania a muži zákona ju teraz strážia.

Obyvatelia v úžase: Na
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/Preston Veteran Gaylor)

"Našim najlepším vysvetlením je, že majiteľ plavidla mohol skrachovať a nemal peniaze na zaplatenie členov posádky. Preto posádka opustila loď," uviedol zdroj z prístavných orgánov Libérie. Okolo záhady už vznikol rad rôznych teórii, vrátane jednej, že loď napadli piráti pri pobreží Guiney. Plavilo vyplienili a zničili, informoval portál mirror.co.uk.

Viac o téme: LoďLibériaTamaya 1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu