Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Severokórejčania zadržali ruskú jachtu: Rusi očakávajú okamžité vysvetlenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: autobazar.eu)

PCHJONGJANG/MOSKVA - Severokórejská pobrežná stráž zadržala v Japonskom mori ruskú jachtu s päťčlennou posádkou a odtiahla ju do prístavu. Informovali o tom dnes ruské médiá.

"Severokórejská strana oznámila, že jachta bola odtiahnutá do prístavu Kimčchek," povedal agentúre RIA Novosti predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí Igor Agafonov. Posádka je podľa neho v poriadku a ruská strana čaká od Severnej Kórey na vysvetlenie, aké boli dôvody pre zadržanie plavidla. Agafonov dodal, že diplomati sa pokúšajú získať povolenie k návšteve posádky.

Nemenovaný predstaviteľ ruského veľvyslanectva v Pchjongjangu agentúre TASS povedal, že jachta bola zadržaná v piatok popoludní miestneho času, keď sa vracala zo súťaže v juhokórejskom prístave Pusan do Vladivostoku. Moskva podľa hovorcu svojej ambasády v Pchjongjangu Denisa Samsonova požiadala KĽDR prostredníctvom diplomatickej nóty o okamžité prepustenie posádky. Rusko má so Severnou Kóreou krátku suchozemskú hranicu a s izolovaným komunistickým režimom udržiava pomerne priateľské vzťahy.

Viac o téme: Severná KóreaRuská jachta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu