Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž na FOTO chce oživiť biblickú legendu: Božia pohroma alebo totálne šialenstvo?!

Ken Ham s manželkou
Ken Ham s manželkou (Zdroj: Twitter/Ken Ham)

FRANKFORT - Ken Ham dostal smrteľný strach o ľudstvo. Jedného dňa, možno pod ťarchou skazonosného tušenia, sa zhostil neľahkej úlohy. Rozhodol sa, že bude nasledovať osud biblického Noeho. Teraz stavia tú najbizarnejšiu vec na svete.

Spomínate si na legendárnu biblickú postavu Noeho? Pred potopou sveta zachránil seba a budúce ľudské pokolenia tak, že postavil obrovskú archu.  Zmestil do nej zvieratá každého druhu a bezpečne unikol Božiemu hnevu na rozbúrených vlnách.

FOTO Pozrite sa na ten luxus: Toto je bunker v Európe, v ktorom majú boháči prežiť apokalypsu

Kreacionista Ken Ham sa cíti podobne a v Kentucky teraz stavia obrovskú archu, ktorá má byť jeho odpoveďou Bohu. Sekularisti a neveriaci podľa neho ignorujú Boží hnev, za čo ich už čoskoro môže stihnúť odplata.

 

Boj proti zlu

Christianpost.com uvádza, že Ham chce zostrojiť vernú kópiu Noemovej archy ako reakciu na to, čo sa deje v Amerike. Kritizuje mladú generáciu, ktorá Boha nepovažuje za stvoriteľa a prepadáva sa do temnoty a morálneho úpadku. Jeho loď má plávať v prednej línii duchovnej vojny proti zlu.

Číňan pozná spôsob, ako prežiť koniec sveta: Tu je!

Archa má slúžiť nielen ako múzeum, ale je aj biblickým poslaním, pripomienkou Ježišovho evanjelia. Koráb, ktorého dokončenie je vyčíslené na 81 miliónov eur, by mal byť slávnostne otvorený už 7. júla 2016. Podľa Hama predstavuje archa „Obraz Božej milosti a spásy“ a verí, že bude jedným z najväčších kresťanských kultúrnych projektov našej doby.

 

...

Viac o téme: Noemova archaKen Ham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu