Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bulhari majú anti-superhrdinu: Ničiteľ (29) ukázal VIDEO, ako si podmanil migrantov

Dinko Valev Zobraziť galériu (4)
Dinko Valev (Zdroj: Twitter/Anti-Citizen)

JAMBOL - Hovorí si „Ničiteľ“ a správa sa ako samozvaný strážca bulharsko-tureckej hranice. Je presvedčený, že utečenci sú džihádisti, a preto sa na sociálnych sieťach vychvaľuje ich prenasledovaním. Domobranci ho považujú za hrdinu, ale polícia sa na jeho činnosť pozerá cez prsty.

Poloprofesionálny bulharský zápasník Dinko Valev (29) z mesta Jambol sa vžil do roly lovca utečencov, ktorí sa z Turecka snažia dostať do Európy. Verejne sa chválil tým, ako svojpomocne zadržal niekoľkých migrantov, až kým jeho činnosť nezačala byť príliš nápadná polícii, ktorá ho predvolala na výsluch. Valev sa objavil na videu, na ktorom vidno niekoľkých zviazaných migrantov na zemi.

Rozhnevaný farmár šokoval celý internet: VIDEO Migranti naňho museli zavolať políciu

Zábery „lovu migrantov“ vyvolali medzinárodné pobúrenie a Valev sa obhajuje tým, že vláda nerobí dosť na to, aby prílevu migrantov zabránila. „Nie Bulharsko! Vráťte sa späť do Turecka,“ zaznelo na videu. Valev pre BBC povedal, že „Migranti sú odporní a zlí ľudia, ktorí by mali ostať tam, kde sú.“ Napriek tomu ho v miestnych televíznych správach prezentovali aj ako superhrdinu.

Bulhari majú anti-superhrdinu: Ničiteľ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FAcebook/Dinko Valev)

Jazdí na štvorkolke a chváli sa zajatcami

Dinko Valev sa stal národnou celebritou a je presvedčený, že Bulharsko potrebuje ľudí ako on, ochotných brániť svoju vlasť. Valev s potetovaným telom a vyholenou hlavou o sebe vyhlásil napríklad aj to, že si holými rukami podrobil skupinu 12 sýrskych mužov, tri ženy a jedno dieťa.

Bulhari majú anti-superhrdinu: Ničiteľ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FAcebook/Dinko Valev)

Valev v pohraničnej oblasti neoperuje sám. Pripojilo sa k nemu niekoľko dobrovoľníkov z radu domobrancov, s ktorými teraz sondujú v blízkosti hraníc na štvorkolkách a džípoch.

Bulhari majú anti-superhrdinu: Ničiteľ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FAcebook/Dinko Valev)

Správa bulharského „hrdinu“ sa nepáči miestnej polícii ani Helsinskému výboru pre ľudské práva, ktorý požiadal o prešetrenie bulharského domobranca. Priamo v televízii sa totiž verejne chválil spáchaním niekoľkých zločinov. Priznal sa k ublíženiu na zdraví, vyhrážal sa smrťou, nezákonne zadržiaval niekoľko osôb, a zároveň podnecoval etnickú nenávisť a násilie. Keď sa však Valev minulý týždeň v piatok dostavil na policajný výsluch, pred budovou sa zhromaždil dav asi 30 demonštrantov, ktorí kričali, že Dinko je hrdina a v krajine nechcú migrantov.

Viac o téme: MigrantiBulharskoDinko Valev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu