Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vyhrala 148 miliónov, teraz jej ľudia nevedia prísť na meno: Nechutný PODRAZ boháčky

Gillian a Adrian sa rozviedli Zobraziť galériu (3)
Gillian a Adrian sa rozviedli (Zdroj: profimedia.sk)

DUNDEE - Z Britky, ktorá pred pár rokmi vyhrala rozprávkové bohatstvo, sa vykľul bezcitný držgroš. Nedávno nielenže dala padáka svojim zamestnancom, ale im ako odstupné venovala sumu, nad ktorou sa niektorí smiali, iní zaplakali. Nuž, peniaze menia človeka, alebo možno bola taká odjakživa.

Gillian Bayfordová vyhrala v roku 2012 v lotérii Euromillions 148 miliónov libier (185 miliónov eur). Krátko nato sa rozišla so svojím manželom Adrianom, pričom si výhru rozdelili na dve polovice. Ostalo jej tak stále krásnych 74 miliónov. Z nich v roku 2014 financovala kúpu čajovne Arbroath v škótskom meste Dundee. 

Vyhrala 148 miliónov, teraz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Biznis ale zrejme nešiel tak, ako si predstavovala, a tak sa ho nedávno rozhodla zavrieť. Pracovníkom oznámila, aby sa už na druhý deň neobťažovali prísť do práce, lebo čajovňu zatvára. Potom im poslala list s výpoveďou, ktorý ich šokoval ešte viac. Ponúkla im v ňom totiž odstupné vo výške sto libier (125 eur), čo je za všetky tie roky práce a vydanú energiu žalostne málo. Rovnako to vnímajú ako samotní zamestnanci. "Je to ako sypanie soli do rany. To, že som prišiel o prácu, ktorú som miloval, je dosť zlé samo osebe. Ale táto stolibrová ponuka z nás robí úplných hlupákov. Gillian nemá v sebe ani kúsok súcitu," posťažoval sa jeden z 21 zamestnancov, ktorí v podniku pracovali, denníku The Sun.

Vyhrala 148 miliónov, teraz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google maps)

Štyridsaťtriročná Bayfordová pritom sľubovala, že sa o nich postará, čo sa ale nestalo. V predmetnom liste uviedla, že zamestnanci nemajú právo na odstupné z dôvodu rušenia pracovného miesta, ale že môžu dostať jednorazovú kompenzáciu, o ktorej sa nesmú zmieňovať na verejnosti. Preto teraz zvažujú, že svoju bývalú šéfku zažalujú. "Podľa zákona nás nemôže vyhodiť bez zo dňa na deň. Nenecháme to len tak, nechceme, aby jej to prešlo," vyhlásila oklamaná servírka. 

Manželia sa kvôli počasiu zastavili na pumpe: Najlepšie rozhodnutie ich života, sú multimilionári

Bayfordová sa k celej záležitosti nevyjadrila. Svojím konaním ale potvrdzuje príslovie, že čím bohatší, tým lakomejší. Len na úrokoch si ročne príde na 370-tisíc libier. Vlastní päťizbovú vilu, päť audín a ďalšie luxusné vecičky, ktorými sa obklopila po tom, ako vyhrala jackpot. Hoci by si rozhodne mohla dovoliť byť štedrou, jej činy dokazujú pravý opak. 

Viac o téme: JackpotVýhra v lotériiLakomec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu