Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Čo to všetko znamená? Na Google Earth sa objavujú lietadlá utopené v jazerách!

Zaujímavý odraz Zobraziť galériu (2)
Zaujímavý odraz (Zdroj: google maps)

NEW YORK - Tajomná snímka z Google Earth mala podľa milovníkov konšpiračných teórií odhaľovať v jazere v americkom Minneapolis doposiaľ neobjavený vrak dvojmotorového lietadla. Zvláštnosťou však je, že nešlo o ojedinelý prípad, podobné sa vyskytli už aj predtým. Našťastie sa však neodohráva žiadna celosvetová sabotáž, ale záhada má celkom jednoduché vysvetlenie.

VIDEO Dôkaz o zásahu mimozemšťanov: Záhadná veža na povrchu Mesiaca

Po priblížení si jazera Lake Harriet na aplikácii Google Earth zvedavé oči divákov našli "potopené" lietadlo v celej svojej kráse, ale aj desivosti z toho, čo by to mohlo znamenať. Hovorkyňa Google máp Susan Cadrechaová však všetkých upokojuje, že nedošlo k žiadnej katastrofe. Podľa nej satelitný obraz, ktorý vidno na mape, je v skutočnosti zložený z niekoľkých snímok.

Čo to všetko znamená?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: google maps)

Rýchlo sa pohybujúce predmety, ako napríklad lietadlá, sa častokrát objavia iba na jednom z množstva záberov, ktoré sa pre danú oblasť použijú. "Keď sa to stane, môžu byť niekde videné slabé zvyšky rýchlo sa pohybujúceho objektu," dodala Cadrechaová.

Lake Harriet sa nachádza priamo pod frekventovaným koridorom k letisku Minneapolis-Saint Paul. Každý rok tu pristane a odletí 400-tisíc strojov a je teda veľmi pravdepodobné, že jeden z nich bol zachytený práve v okamihu snímania. "Duchovia" lietadiel sa v minulosti na Google Earth našli aj v neďalekom jazere Nokomis, čo je menej ako osem km od letiska.

Čo to všetko znamená?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: google maps)

Viac o téme: LietadloGoogle Maps
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu