Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Biblia vraj predpovedá vzostup Daeš: Spisovateľ vie, kde vypukne 3. svetová a koľko ľudí zomrie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Podľa Michaela D. Fortnera, autora konšpiračných kníh založených na kresťanstve, bol vzostup teroristickej islamskej skupiny Daeš predpovedaný v Biblii. Horšie však je, že džihádisti budú zodpovední za rozpútanie tretej svetovej vojny a zničenie tretiny svetovej populácie. Skeptici však samozrejme jeho slovám neveria.

Samozvaný prorok desí svet: Najprv príde vojna, potom pád asteroidu a nakoniec Kristova spása

Fortner, ktorý sám seba opisuje ako amerického novinára, historika, experta na biblické proroctvá a kresťanského knižného nakladateľa, napísal dve publikácie, ktoré údajne vrhajú svetlo na predpovede týkajúce sa tretej svetovej vojny.

Vo videu na YouTube hovorí počítačovo modifikovaným hlasom o odhaleniach zo Zjavenia apoštola Jána, v ktorom sa píše: "A počul som hlas od rohov zlatého oltára, ktorý je pred Bohom; hovoril šiestemu anjelovi, čo mal poľnicu: „Odviaž štyroch anjelov spútaných pri veľkej rieke Eufrat.“ Tu boli odviazaní štyria anjeli, čo boli pripravení na hodinu, deň, mesiac a rok, aby pobili tretinu ľudí."

Podľa Fortnera to znamená, že tretia svetová vojna sa začne pri rieke Eufrat, ktorá pramení v Turecku a preteká cez Sýriu a potom Irak.  "Polovica miest, ktoré ovláda Daeš sa nachádza prakticky pri rieke Eufrat a vytvorili kalifát, ktorý je prvým krokom k oživeniu ich islamskej ríše. Čo sa deje v Sýrii a Iraku nie je len ďalšia vojna, ale bude sa šíriť a stane sa z nej tretia svetová," tvrdí samozvaný odborník.

Biblia vraj predpovedá vzostup
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Jeho predpoveď však nie je ojedinelá, na internete sa dá nájsť viacero webových stránok či videí, ktoré sa odvolávajú práve na kapitolu deväť zo Zjavenia apoštola Jána, že budúca svetová vojna bude mať korene v Sýrii pri rieke Eufrat. Vedci a skeptici však nad týmito vyhláseniami už len mávajú rukou. Stredný východ bol totiž s predpoveďami tretej svetovej, ktorá sa nikdy neuskutočnila, spájaný aj predtým.

Nielen Biblia, ale aj Nostradamus mal predpovedať vzostup Daeš a celosvetový konflikt, avšak vedci poukazujú na to, že konšpirátori už jeho slová vzťahovali kedysi aj na Saddáma Husajna alebo Usámu bin Ládina, ktorí boli tiež považovaní za posledných Antikristov. Podľa skeptikov je pri toľkých konfliktoch na Strednom východe možné ktorýkoľvek z nich prepojiť na nejaké apokalyptické proroctvo.

Viac o téme: Koniec svetaApokalypsaBibliaZjavenie Jána
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu