Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zvláštny príbeh nešťastného milionára: Bohatstvo ho pripravilo o radosť, žiada trest smrti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PEKING - Čcheng Li-sin dosiahol splnenie svojho čínskeho sna. Z nuly sa vypracoval na milionára a mohol sa oddávať takým životným radostiam, ako naučiť sa lietať a rozoberať autá na diely. A okrem toho mal ešte jednu záľubu - hrozne rád kradol autá, pretože vzrušenie z krádeže mu vraj pomáhalo liečiť depresie a nespavosť, napísal spravodajský server The Times.

Sexi milionára v Nemecku nenávideli kvôli životnému štýlu: Čítajte a pochopíte prečo

Pred súdom, ktorý ho poslal na osem rokov za mreže za krádeže troch vozidiel značky Toyota Land Cruiser Prados, Čcheng vypovedal, že po krádeži prvého vozidla bol nesmierne nadšený. "Zlepšila sa mi chuť do jedla a tiež som začal lepšie spať," povedal súdu.

S majetkom presahujúcim v prepočte 2,6 milióna eur z podnikania v odbore elektrospotrebičov a s viac ako 370-tisíc eurami ročne z promotérskej spoločnosti usporaduvajúcej koncerty si Čcheng mohol ľahko dovoliť automobily kúpiť. Namiesto toho si ale užíval vzrušenie z prepracovaného zlodejského postupu.

Najprv na vyhliadnutý automobil umiestnil GPS sledovacie zariadenie, stopoval vozidlá na svojom počítači a vracal sa k nim s technologicky vyspelou pomôckou, ktorá mu okopírovala kľúč. Po prípravách trvajúcich viac ako desať dní sa k autu vrátil s falošným kľúčom aj dekodérom deaktivujúcim poplašný systém. Rušičkou odblokoval možné sledovacie zariadenie legálne nainštalované vo vozidle a potom s automobilom odišiel. Doma všetky vozidlá rozobral, pretože si údajne chcel zostaviť vlastné - a lepšie - auto.

Čchengov príbeh finančného úspechu je jedným z miliónov podobných, ktoré sa za posledných niekoľko desaťročí výnimočného ekonomického rastu v Číne odohrali. Čchengovi ale šťastie nepriniesol. Obžalovaný tvrdil, že bol doma nespokojný, niekoľkokrát sa rozviedol a znovu oženil, a súd prosil o trest smrti, alebo aspoň doživotie.

Viac o téme: Čcheng Li-sin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu