Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena vykrvácala v nemocnici: Katastrofu s fatálnymi následkami spôsobilo zle vyhláskované meno

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Irmgard Cooperová (†85) vykrvácala kvôli sérií pochybení v nemocnici v Harrowe, v severozápadnom Londýne. O život ju pripravila pravopisná chyba, ktorá znamenala, že krv určená pre ňu počas operácie bola poslaná späť. Chirurg navyše nebol informovaný o nedostatku krvi.

FOTO totálneho hnusu zo slovenskej nemocnice: Tu sa liečiť, radšej človek utečie domov!

Žena sa podrobila operácii výdute na hlavnej tepne vedúcej do srdca v máji minulého roka. Vyšetrovanie teraz podľa koronera Andrewa Walkera dospelo k záveru, že pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti boli hrubé nedostatky. Jej meno bolo vyhláskované nesprávne, ako Irngard namiesto Irmgard, čo spôsobilo, že krv bola vrátená. Druhou chybou bola nedostatočná komunikácia medzi anesteziológom a chirurgom o neprítomnosti potrebnej krvi počas operácie.

 

Her daughter found her mother ‘lying in a pool of blood'

Posted by Metro on 2. február 2016

Irmgard, ktorá bola za svojho manžela Raymonda vydatá 62 rokov a mala dve deti a tri vnúčatá, zomrela kvôli vážnym problémom so zrážaním krvi, kardiovaskulárnym kolapsom a krvácaním. Jej dcéra Lorraine uviedla, že po prijatí na jednotku intenzívnej starostlivosti, videla svoju matku "ležať v kaluži v krvi". "Pani Cooperová bola v podstate mŕtva v čase, keď ju priviezli na jednotku intenzívnej starostlivosti. Už trpela katastrofálnym vnútorným krvácaním, čo znamenalo, že jej smrť bola nevyhnutná," uviedol na súde právny zástupca.

Výkonná riaditeľka londýnskeho West Healthcare NHS North Jacqueline Dochertyová povedala pre theguardian.com: "Chcela by som vyjadriť moju úprimnú sústrasť rodine Irmgard Cooperovej a povedať, ako je mi ľúto, čo sa stalo. Prijímame verdikt koronera.  Vykonali sme úplné vnútorné vyšetrovanie a zaviedli systémy, aby sa zabezpečilo, že prípady tohto druhu sa nebudú opakovať."

 

Viac o téme: Irmgard Cooperová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu