Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meteorológovia vyriekli obávanú vetu: V roku 2016 nás čaká najväčšia tropická erupcia!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Meteorológovia sa zúfalo chytajú za hlavu. Rok 2015 bude podľa nich najteplejším v histórii, ale to nie je všetko. Prognózy na rok 2016 neveštia nič dobré. Prečítajte si, aká dráma čaká našu klímu budúci rok.

Nie je len nezvyčajne teplo. Príroda má veľmi citlivý radar a naznačuje nám, že niečo naozaj nie je v poriadku. Na konci roku 2014 klimatológovia hovorili, že sme prežili najteplejší rok v histórii, kým ho nepredbehol rok 2015. Ale zdá sa, že ešte stále nie sme na konci s rekordným otepľovaním. Odborníci z britského meteorologického ústavu Met Office varujú, že rok 2016 bude ešte teplejší!

Revolučný vynález z Izraela zmení planétu Zem na raj: Zo zabijaka vytvorili energiu budúcnosti

V roku 2016 by mala byť priemerná teplota vyššia o 0,72 až 0,95 stupňov Celzia nad dlhodobým priemerom, ktorý je 14 stupňov Celzia. Globálne otepľovanie spôsobené človekom v kombinácii s pacifickým oceánskym prúdením El Niňo vytlačí teploty do nových rekordov, upozorňujú experti.

„Rok 2015 je na najlepšej ceste stať sa najteplejším rokom v historických záznamoch a prognóza naznačuje, že v roku 2016 bude minimálne rovnako teplo, ak nie teplejšie,“ vysvetlil Chris Folland z Met Office. Podľa najnovších údajov bola tohtoročná teplota o 0,72 stupňov Celzia vyššia ako priemer.

Meteorológovia vyriekli obávanú vetu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Viac o téme: PočasieTeplotaGlobálne otepľovanieKlímaPrognóza2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu