Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Stroskotanec (36) prežil 14 mesiacov v člne na mori: Teraz ho čaká súd kvôli neľudskému činu!

José Salvádor Alvarenga Zobraziť galériu (3)
José Salvádor Alvarenga (Zdroj: TASR)

SAN SALVADOR - José Salvádor Alvarenga, ktorý minulý rok zaplnil titulky svetových novín, sa teraz pre zmenu neutápa v mori, ale pod záľahou kontroverzného obvinenia. Ako je možné, že tak dlho prežil na mori v extrémnych podmienkach? Pri odpovedi každého ľudského tvora strasie hrôza.

Alvarenga teraz čelí obvineniu z kanibalizmu, uvádza Elsalvador.com. Počas dlhého pobytu na mori mal totiž zjesť svojho „spolucestujúceho“. Nebol by však v histórii ani zďaleka prvý, kto také niečo v extrémnych podmienkach urobil.

VIDEO Ruská rozparovačka (68) sa priznala k hororovým vraždám: Kvôli sláve a pľúcam obetí!

Zachránený salvádorský rybár minulý rok vo februári tvrdil, že jeho čln viac ako 14 mesiacov unášali vody Tichého oceánu. Keď ho záchranári našli, bol vysilený a jeho zdravotný stav bol veľmi krehký. Zázračné prežitie môže mať ale hororové pozadie. Za akú cenu sa mu podarilo prežiť?

Stroskotanec (36) prežil 14
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/HLN)

Na člne bol ešte s mladším rybárom Ezequielom Córdobom (22), ktorý však zomrel od hladu a jeho pozostalí preživšieho Alvarenga teraz zažalovali, že jeho telo skonzumoval a ako odškodné chcú, aby im vyplatil milión dolárov. Keď totiž rybára našli, nebol vôbec vychudnutý. Na člne podľa jeho výpovede s Ezequielom prežívali vďaka pitiu moču, chytaniu rýb, vtákov a korytnačiek, z ktorých pili krv. No mladší rybár napriek tomu zomrel od hladu a vyčerpania. Surovú stravu podľa Alvarenga nedokázal stráviť. Pred smrťou mal Alvarenga zomierajúcemu sľúbiť, že jeho telo nezje a ak prežije, nájde jeho matku, aby jej povedal, čo sa stalo.

Otvorená spoveď netvora, ktorý robil zo žien koláče: Profesor chcel vyhubiť nevzdelancov

Na šírom mori sa totiž obaja rybári ocitli po vyčíňaní búrky, ktorá ich zastihla pri love rýb a uniesla kilometre ďaleko od brehu. Čln na mori zablúdil a až vo februári 2014 našli stroskotaného Alvarenga v oblasti Marshallových ostrovov. Svojho kolegu, ako sa záchrancom zdôveril, po smrti hodil s ťažkým srdcom cez palubu. Rodina pozostalého však oponuje, že rybár klame a živil sa jeho mäsom, čo mal dokázať aj test na detektore lži, ako uvádzajú salvadorské média.

Stroskotanec (36) prežil 14
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/HLN)

Viac o téme: KanibalJosé Salvádor Alvarenga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu