Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Posledná esemeska tínedžerky (†15): Dnes nejdem do školy, dôvod jej samovraždy vás šokuje

Jenny spáchala samovraždu Zobraziť galériu (3)
Jenny spáchala samovraždu (Zdroj: Facebook)

CHADLINGTON - Pätnásťročná Jenny Fryová už dlhší čas trpela zdravotnými ťažkosťami, ktoré sa neustále zhoršovali. Bola z toho tak zúfalá, že si nakoniec siahla na život. Jej rodičia sú presvedčení, že príčinou potiaží ich dcéry bola alergia na bezdrôtové pripojenie na internet.

Jenny sa sťažovala na silné a intenzívne bolesti hlavy, únavu, bolesti močového mechúra. Lekári jej diagnostikovali elektronickú hypersenzitivitu. Podľa jej rodičov bola alergická aj na wifi. Vzhľadom na to zrušili doma pripojenie na internet, no kedže ho využívali v škole, do ktorej dievčina chodila, každý deň bola vystavená jeho pôsobeniu. Ráno 11. júna napísala spolužiačke esemesku, že nejde do školy. Poobede ju našli obesenú v lese neďaleko jej domu v meste Chadlington v grófstve Oxfordshire.

Posledná esemeska tínedžerky (†15):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Jenny začala mať problémy v novembri 2012. Bola stále chorá a ja tiež. Urobila som menší výskum a zistila som, že wifi môže byť veľmi nebezpečné. Dali sme ho teda preč, no v jej škole ostal. Dostávala veľa poznámok, nie preto, že by neposlúchala učiteľov, ale častokrát odchádzala z triedy a hľadala si miesto, kde by sa mohla v pokoji učiť, pretože ju wifi strašne rušilo. Povedala som to učiteľom, no nebrali na to vôbec ohľad a tvrdili, že wifi je bezpečné," povedala Debra Fryová.

Posledná esemeska tínedžerky (†15):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Spolu s manželom Charlesom teraz bojujú za odstránenie wifi pripojenia z materských škôl a škôl a naliehajú, aby sa britská vláda viac zaoberala novodobým fenoménom ľudskej precitlivenosti na elektrické zariadenia. "Nie som proti technológiam, ale školy by mali brať do úvahy, že niektoré deti môžu byť citlivé na ich používanie," dodala matka nebohej školáčky.

Viac o téme: AlergiaWifi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu