Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Autistka Laura z Liberca má dar od Boha: Jej desivé kresby sa naplnili, predpovedala pád lietadla!

Laurinka predpovedala výbuch lietadla Zobraziť galériu (4)
Laurinka predpovedala výbuch lietadla (Zdroj: Foto: tn.cz)

LIBEREC - Osemročná Laurinka z Liberca vyzerá ako normálne dievčatko. Je ale autistkou a trpí ťažkou epilepsiou. Po jednom silnom záchvate začala maľovať obrázky. Z ich obsahu behá mráz po chrbte. Dievčatko predpovedá budúcnosť, ktorá v skutočnosti naozaj vychádza.

Obyčajné detské kresbičky, no po detailnejšom pohľade naháňajú strach. Mama malej Laury ostala šokovaná, keď zistila, čo jej dcérka kreslí. Dievčatko predpovedalo napríklad smrť vlastného dedka, či dokonca pád ruského lietadla na Sinajskom polostrove.

Ako informuje český portál tn.cz, Laurinka maľuje sama od seba, niekedy požiada mamičku, aby jej predlohu predkreslila a ona následne obrázok vymaľuje a dokončí. Raz nakreslila svojho dedka, kde primaľovala aj čierny krížik. Na veľké prekvapenie starý otec do troch týždňov zomrel. Dievčatko dokonca vyznačilo na papieri na dedkovom tele miesta, ktoré zasiahla choroba. 

Foto: tn.cz
Zobraziť galériu (4)
Foto: tn.cz  (Zdroj: Foto: tn.cz)

Laurinka prišla za mamičkou aj nedávno a prosila ju, aby jej nakresila lietadlo. To, čo na obrázok dokreslila, ani nemôže byť pravda. "Vyzeralo to ako bomba. Zavolala som syna a ten mi to potvrdil. A ja som si hovorila, ježiš čo sa to stane," opísala Laurinkina mama Iveta. Je to neuveriteľné, no o niekoľko dní na to zasiahla svet šokujúca správa o páde ruského lietadla na Sinajskom polostrove. Aj keď výsledky vyšetrovania zatiaľ nie sú definitívne známe, najpravdepodobnejšou verziou je výbuch na palube. 

Foto: tn.cz
Zobraziť galériu (4)
Foto: tn.cz  (Zdroj: Foto: tn.cz)

Laurinka kreslí obrázky s predpoveďami budúcnosti často. Nakreslila aj reznú ranu na rúčke svojho brata, či mamičkinu chorobu, dokonca znázornila aj utečenecké krízu. "Dcéra neustále kreslila také chumáče, akoby obláčiky, často v rade. Nevedela som, čo to je, ale potom mi to došlo. To sú tí utečenci, ktorí prichádzajú. Teraz ich už nekreslí," doplnila mama.

Foto: tn.cz
Zobraziť galériu (4)
Foto: tn.cz  (Zdroj: Foto: tn.cz)

Práve pre deti trpiace autizmom je typické, že môžu mať dobre vyvinutý šiesty zmysel. Podľa Laurinkinej mamy sú dcérkine schopnosti kompenzáciou za ťažké zdravotné problémy. Hovorí, že čo jej pán Boh vzal, dal jej inak. 

Viac o téme: LiberecDievčatkoLaura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu