Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Silná predtucha vedcov z CERN-u: Hadrónový urýchľovač by mohol stvoriť paralelný vesmír

Hadrónový urýchľovač Zobraziť galériu (2)
Hadrónový urýchľovač (Zdroj: Facebook/CERN)

MEYRIN - Pred viac ako mesiacom sa internetom šírili obavy, že hadrónový urýchľovač by mohol už v septembri zrodiť Antikrista. Je takmer koniec októbra a osudové proroctvo sa nenaplnilo, zato sa objavila nová predtucha, ktorá vedcom v CERN-e nedáva spávať.

Ako píše britský portál Metro, otvorenie brány do paralelného vesmíru by mohlo znamenať, že sa jedného dňa zobudíme do sveta, v ktorom Hitler vyhral vojnu. Vedci sústredení okolo hardónového urýchľovača už od júna intenzívne pracujú na tom, aby našli stopy po iných vesmíroch.

Nová hrozba pre Zem: Veľký hadrónový urýchľovač má spôsobiť obrovskú katastrofu

„Rovnako, ako má niekoľko listov papiera, ktoré sú dvojrozmernými objektmi, šírku a dĺžku, môže v treťom rozmere pre trojrozmerné objekty existovať aj výška. Paralelné vesmíry však môžu existovať vo vyšších dimenziách,“ povedal Mir Faizal z CERN-u. „Predpokladáme, že gravitácia môže unikať do zvláštnych rozmerov, a ak sa to deje, potom môžu pomocou hadrónového urýchľovača vznikať miniatúrne čierne diery,“ dodal.

Keď ľudia uvažujú o multiuniverze, majú na mysli mnoho výkladov sveta a interpretácií z oblasti kvantovej mechaniky, kde je každá možnosť reálna, vysvetlil Faizal s tým, že ide iba o teoretickú filozofiu a nie o vedu. Vedci totiž paralelný vesmír vidia inak. „To, čo máme na mysli, sú skutočné vesmíry v ďalších rozmeroch,“ spresnil Faizal. Jedna z veľkých ideí, ktoré teraz mátajú vedcov, sa napríklad týka predstavy, že Veľký tresk nikdy nenastal a vesmír existoval odjakživa.

Silná predtucha vedcov z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/CERN)

Viac o téme: Hadrónový urýchľovačCERNParalelný vemsír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu