Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zabudnite na minulosť: Krvavý Mesiac bol malina, no nový koniec sveta má byť opäť nablízku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Zaručené informácie o konci sveta vznikajú ako na bežiacom páse. Prorokom už tento rok nevyšla septembrová apokalypsa, ktorej znamením mal byť Krvavý Mesiac a ani neskorší dátum 7. október, ktorý predpovedala skupina vykladačov Biblie, nepriniesol pohromu. Najnovšie tak na portáli beforeitsnews.com z "múdrej hlavy" vzišlo, že súdny deň nastane v decembri. Pre tých, ktorí majú radi Vianoce, to nie je dobrá správa.

Proroctvo Islamského štátu sľubuje koniec sveta: Na tomto mieste dôjde k boju so Západom

O rozruch sa tentokrát postaral bloger Brussell Sprout, ktorý sa odvoláva na starú známu Planétu X, zvanú aj Nibiru, ktorá je údajne na ceste k Zemi a bude mať na svedomí rad globálnych katastrof. O tom, že sa zrazí s našou domovinou sa hovorilo už veľakrát v minulosti, napríklad aj pri tzv. mayskej apokalypse, ktorá mala prísť koncom roka 2012.

Nigel Watson, autor príručky UFO Investigations Manua, uviedol: "Pojem Planéta X je základným kameňom dávnych teórii Zcharia Sitchina. Potom, čo študoval staroveké sumerské texty, došiel k záveru, že planéta Nibiru existuje za Neptúnom a navštevuje našu časť slnečnej sústavy každých 3600 rokov."

"Tvrdí, že Nibiru sa zrazila s planétou zvanou Tiamat, ktorá sa nachádza medzi Marsom a Jupiterom. Výsledkom bolo vytvorenie pásu asteroidov a planéty Zem," dodal.

"Nibiru je obývaná Anunnakmi, vyspelou humanoidnou rasou, ktorá navštevovala Zem tisíce rokov a ťažila zlato v Afrike. Ako výsledok potreby pracovníkov na vykonávanie tejto banskej činnosti bol geneticky vytvorený Homo Sapians," vysvetlil Watson, podľa ktorého veľa vecí v tejto teórií nezapadá do nášho súčasného vedeckého poznania slnečnej sústavy.

Popularita týchto myšlienok však vedie k tomu, že každé nové vesmírne objavy sú podrobne študované kvôli známkam existencie Nibiru alebo iného subjektu, ktorý by mohli obývať mimozemšťania.

Viac o téme: Apokalypsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu