Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bizarné zistenie vedcov: Vzťah k Bohu a prisťahovalcom môže zmeniť magnetické žiarenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

NEW YORK - Vedcov zapojených do bizarného experimentu zaujímalo, ako mozog pracuje, keď rieši ideologické problémy. Rozhodli sa teda náš najmúdrejší orgán vystaviť magnetickému žiareniu a ľudia začali mať neočakávané reakcie!

Vedci pri experimente použili technológiu zvanú transkraniálna magnetická stimulácia (TMS), pomocou ktorej dokázali niektoré neuróny v mozgu dobrovoľníkov vypnúť. Pri pokuse však zistili, že takýmto spôsobom môžu radikálne zmeniť náboženské predsudky a predstavy! Nielenže sa v dôsledku vypnutia niektorých neurónov u dobrovoľníkov takmer o tretinu znížila viera v Boha, ale aj ich negativizmus voči prisťahovalcom v domácej krajine klesol o 28,5 percenta!

Rakúski vedci odhalili strašné tajomstvo: Pitie kávy o vás prezradí oveľa viac

Doktor Keise Izuma z Newyorskej univerzity vysvetlil, že „ľudia sa často obracajú na ideológiu, keď sú konfrontovaní s problémami.“ Vedci sa teda podujali zistiť, či sa tá oblasť mozgu, ktorá je spojená s riešením konkrétnych problémov, ako je rozhodovanie o prekonávaní prekážok, podieľa aj na riešení abstraktných problémov súvisiacich s ideológiou, tlmočí Mirror.

Nová teória o túžbach presvedčí aj ateistov: Psychológ odhalil, prečo ľudia veria v Boha

Dobrovoľníkov požiadali, aby hodnotili svoju vieru v Boha, anjelov, nebo, diabla a peklo. Snažili sa v nich vyvolať strach zo smrti, lebo ľudia sa zvyknú v období nepohodlia obracať na vieru. Keď im však vedci experimentálne  „vypli“ zadnú mediálnu frontálnu kôru, boli oveľa menej naklonení siahať po upokojujúcich náboženských ideách napriek tomu, že boli konfrontovaní so smrťou.

Bizarné zistenie vedcov: Vzťah
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Viac o téme: ExperimentPrisťahovalciBohMagnetické žiarenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu