Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Výmysel alebo pravda? Ženy v Hongkongu sa dali na bizarnú metódu chudnutia

Ženy v Hongkongu skúšajú novú metódu chutnutia
Ženy v Hongkongu skúšajú novú metódu chutnutia (Zdroj: hk.on.cc)

HONGKONG - Hongkong je dobre známy svojou fitness mániou, ktorá zahŕňa aj pitie zeleninových štiav či pobyt v hypobarickej komore, ale najnovší výstrelok z tejto krajiny sa nachádza na hranici poškodenia zdravia. Desať žien je totižto pravidelne vídať na pláži v Sam Ka, ako uprene hľadia priamo do slnka. Má im to vraj pomôcť prestať jesť, resp. nahradiť nutnosť normálnej stravy.

Z obézneho strašidla sa stala atlétka s úžasným telom: Zlomil ma krutý komentár!

Jedna z účastníčok tejto kúry povedala pre Oriental Daily, že sa díva na slnko, pretože jej pomôže nahradiť potrebu bežnej stravy a umožní jej stráviť celý deň bez jedla. Dodala, že táto liečba je európskeho pôvodu a niektoré náboženské skupiny sa domnievajú, že môže zlepšiť zrak a kvalitu spánku.

Častý návštevník pláže, prezývaný Wing, uviedol, že veľakrát už videl skupinu 10 žien, vo veku okolo 20 až 30 rokov, všetky odeté v kancelárskom oblečení, ako sem prichádzajú v dvoch intervaloch. Buď ráno alebo podvečer, a pozerajú sa priamo do slnka. Vždy si vyzujú topánky a nasadia slnečné okuliare. Potom nastavia časovač na svojom mobilnom telefóne a stoja v rade. Niektoré si papierom zakrývajú tváre.

Ďalšia zo žien miestnemu denníku prezradila, že sa do slnka pozerá zo zdravotných dôvodov a nie kvôli chudnutiu. "Pozorovanie slnka praktizujeme ako náhradu za stravovanie. Niektoré z nás, ktoré liečbu ukončili, teraz jedia menej, ostatné nemusia jesť vôbec," uviedla.

Vysvetlila, že v prvý deň sa hľadí na slnko iba 10 sekúnd a každý ďalší deň je to o 10 sekúnd viac, až sa dosiahne maximum 44 minút. Lekári však varovali, že subtropické umiestnenie Hongkongu a odrazy slnka v morskej vode spôsobujú, že oči a pokožka týchto bláznivých ľudí je vo veľkom nebezpečenstve.

Viac o téme: SlnkoChudnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu