Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Nový Forrest Gump: Zúfalý Eric sa rozhodol pre lásku urobiť neskutočné veci

Eric to myslí naozaj vážne.
Eric to myslí naozaj vážne. (Zdroj: fatguyacrossamerica.com)

WASHINGTON - Štyridsaťročný Eric Hites z amerického mesta Danville v štáte Indiana sa jedného dňa ocitol v bode nula. Manželka odišla za iným, stratil prácu a jeho váha dosiahla 240 kilogramov. Podobne ako filmový hrdina Forrest Gump videl len jedno riešenie: dať sa na cestu. Svojou cyklojazdou naprieč Spojenými štátmi si získal mnoho priaznivcov, napísal britský denník The Telegraph.

Budúca mamička (25) zverejnila FOTO tesne pred pôrodom: Z reakcie blízkych sa takmer zrútila

"Potreboval som vystúpiť zo svojej bezpečnej zóny," povedal Hites, ktorý sa živil ako poslíček s pizzou alebo pracovník telemarketingu. Bolo vraj treba, aby "prestal hľadať výhovorky". "Ak som chcel zase žiť so svojou ženou a byť šťastný, potom som musel podniknúť túto cestu. Chcel som zmeniť to, kým som sa stal, nájsť sám seba a stať sa lepším človekom."

Hites nie je žiadny trochár: v pláne má prejsť z východného pobrežia Spojených štátov až na západné pobrežie, teda približne 4500 kilometrov. Prostriedky na cestu získava prostredníctvom donátorského servera GoFundMe.

Voľba padla na bicykel, pretože pešia púť nepripadala kvôli Hitesovej nadváhe do úvahy. Svoj zámer oznámil Hites v marci na svojom blogu Fat Guy Across America, povedal o ňom (sprvu skeptickej) manželke a zakúpil ojazdený bicykel v hodnote 17 dolárov (cca 15 eur). V júni ho jeho otec vysadil pri ceste v meste Famouth na východnom pobreží.

Po prvých asi 650 kilometroch si Hites získal pozornosť americkej verejnosti. Rozsiahlu správu o jazde tak minulý týždeň priniesol napríklad denník The New York Times. Jeho výkon pozorne sleduje americká liga obéznych, ktorá ho považuje za modelový príklad toho, čo sa stane, keď tučný muž prehodí nohu cez rám a oprie sa do toho. Ba čo viac, Hites sa uzmieril so svojou ženou Angie.

"Plánujem skončiť na kalifornskom pobreží," povedal Hites. Na ceste sa mieni zastaviť okrem iného vo Filadelfii, Indianapolise, Las Vegas, Oklahome, Pasadene a Los Angeles. Chce vraj toho vidieť čo najviac. "Veľa ale improvizujem, je fajn rozhodovať sa podľa ľubovôle," dodal.

Nemá ani núdzu o kuriózne historky a zaujímavé stretnutia. Hneď prvý deň mu vrany ukradli zásobu sušeného hovädzieho. "A deň nato som stratil dobré topánky, ktoré mi vypadli z vozíka za bicyklom, a počas prvej búrky mi v noci naskrz presiakol stan. Bola to hrôza," povedal Hites, ktorý po štyroch mesiacoch v sedle schudol 30 kilogramov.

Záujem verejnosti a médií vraj budí najskôr preto, že v jeho príbehu je "láska aj zdravie". "Už som ľahko ušiel vyše 650 kilometrov. Najlepšia časť bola jazda z Central Parku na Times Square (New York). To bolo naozaj super," spomína Hites, ktorý predtým pracoval na čiastočný úväzok ako DJ, ale z bezpečnostných dôvodov pri jazde žiadnu hudbu nepočúva. Práve v New Yorku sa Hitesovej ceste venovalo hneď niekoľko denníkov a televízií.

Hites takisto získal zmluvu na knihu a na ňu zálohu, ktorú vraj použije na financovanie jazdy. "Ľudia si myslia, že to robím kvôli sláve. To ale bola náhoda, naozaj".

Viac o téme: Eric Hites
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu