Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Popôrodná FOTO, ktorú chceli zakázať: Svet vzala útokom, čo na ňu hovoríte vy?

Kontroverná snímka
Kontroverná snímka (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Fotografia, na ktorej je zachytené bábätko, ako leží na tele svojej mamy pod jazvou po cisárskom reze, vyvolala na internete obrovskú diskusiu. Jedným sa páči, pretože zachytáva realitu pôrodu, druhí ju kritizujú za prílišnú otvorenosť.

Profesionálna fotografka Helen Allerová zhotovila čiernobielu fotografiu bábätka a jeho matky, pričom dieťa leží v jej lone rozkroku, pod jazvou po cisárskom reze. Išlo o nevyhnutný zákrok, ktorý vraj obom zachránil život. Umelkyňa snímku zdieľala na svojom facebookovom profile Helen Carmina Photography, no ani v najdivokejšom sne nečakala, aké reakcie vyvolá. Doteraz ju videlo viac ako 11,5 milióna užívateľov a lajklo takmer 200 tisíc.

EDIT: I didn't expect this image to reach so far. I understand everyone has their own opinion which they are entitled...

Posted by Helen Carmina Photography on Tuesday, August 11, 2015

"Odfotila som túto mamičku ešte pred časom, keď bola tehotná a hovorila mi, ako veľmi sa bojí cisárskeho rezu. No a minulý týždeň porodila a musela podstúpiť práve sekciu, pretože sa dostavili komplikácie. Poprosila ma, aby som za ňou prišla a spravila tento záber ako stelesnenie jej najhoršej nočnej mory, ktorá jej aj bábätku zachránila život. Vôbec som nečakala, že bude mať fotka taký veľký ohlas. Každý má právo na vlastný názor, ale prosím vás o jediné, nepíšte sem hrubé komenty, ktoré by mohli ublížiť. Ak sa vám fotka nepáči, prosím, nechajte si to pre seba. Ďakujem!"

Helen je sama tehotná a na svojej snímke sa jej páči to, že vyjadruje kontrast medzi bolesťou a krásou. No našli sa aj takí, ktorí ju považujú za nevhodnú a nahlásili ju Facebooku. Ten ale rozhodol, že na nej nič zlé nie je a ponechal ju zverejnenú.

Viac o téme: Cisársky rezTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu