Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Počasie na horách je v auguste najlepšie, vyberte sa objaviť krásy Belianskych Tatier a Ždiaru

Zobraziť galériu (15)
(Zdroj: PR)

Celé Slovensko zaplavili horúčavy, je čas vziať si dovolenku a utiecť sa schladiť do hôr. Cez deň síce aj tu svieti ostré slnko, no v noci teplota klesá a svieži horský vzduch dopraje vitálny spánok všetkým dovolenkárom. Pre tých, čo by sa najradšej schovali do chladničky sa tu jedna nachádza. Belianska jaskyňa je jedinou sprístupnenou jaskyňou vo Vysokých Tatrách s celoročnou sviežou teplotou 5 - 6,3 oC.

Bývať ako u starej mamy či dobrých priateľov

Obrovské hotely v regióne nenájdete, naopak ubytovať sa môžete v jednom z desiatok penziónov, privátov, malých hotelov či chát, kde sa budete cítiť ako doma. Majitelia Vás radi pohostia domácou stravou či štamperlíkom a odporučia ako stráviť dovolenku.

Zážitky pre celú rodinu

V horskom stredisku SUN Bachledova v Ždiari sa zabaví celá rodina. Lanovka s panoramatickým výhľadom vyvezie návštevníkov na hrebeň Spišskej Magury, kde sa nachádza 1,2 km dlhá bobová dráha, detské ihrisko, tubing i trampolíny. Najkrajší výhľad na Belianky i pieninské Tri koruny sa turistom naskytne z vyhliadkovej veže, ku ktorej z výstupnej stanice vedie detský náučný chodník s lesnými hrami, altánkom a fotomiestom.

Naučte sa nový šport - vyskúšajte discgolf

Na zjazdovke Bachledka v Bachledovej doline vzniklo prvé 9-jamkové discgolfové ihrisko v Tatrách. Tento jednoduchý a zábavný šport sa teší obľube všetkých vekových kategórii po celom svete. Kto nemá vlastné disky, môže si ich požičať v Infocentre strediska. Discgolf je nenáročná hra a stojí za to ho vyskúšať. Čerešničkou na torte je krásny výhľad na bralá Tatier z celého ihriska.

Hore dole na bicykli pre malých i veľkých

Kto nemá príliš v láske bicykel, možno tu zmení názor. Región je poprepletaný chodníkmi pre horskú i cestnú cyklistiku rôznej náročnosti. Nájdete tu požičovne bicyklov, bike park i pumptrackovú dráhu, na ktorej je možné zlepšiť si jazdecké zručnosti a hravo pumpovať hore dole.

Horská turistika pre skúsených a rekreačných turistov

Turistické chodníky v Belianskych Tatrách a Spišskej Magure ponúkajú mnoho pekných výletných cieľov a peších trás rôznej náročnosti. Od jednoduchých náučných a vychádzkových chodníkov po hrebeňové výzvy a prechody cez sedlá. Nájsť si svoju obľúbenú trasu je naozaj hračka.

Pri vode za niekoľko minút

Vo vzdialenosti 40 km od obce Ždiar či Tatranskej Kotliny sa nachádza až 7 termálnych kúpalísk, kúpeľov a aquaparkov. Na výber sú rôzne druhy toboganov, kúpele a rôzne mineralizované termálne vody s liečivými účinkami. Dovolenka v tomto regióne ponúka všetko, po čom srdce turistu zatúži.

www.sunbachledova.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu