Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Rozmaznaný synáčik (19) multimilionára dokaličil svoje Ferrari: Za dôvod by ste ho prerazili!

Z takého krásavca urobil popol. Zobraziť galériu (3)
Z takého krásavca urobil popol. (Zdroj: profimedia.sk)

ZURICH - Nevedel, čo od dobroty! Pokým niektorí ľudia sú radi, keď naškriabu na obyčajné rodinné auto a tešia sa z neho ešte roky, iní majú oveľa vyššie ciele. Napríklad syn švajčiarskeho multimilionára bol tak zúfalý z túžby po najnovšom modeli Ferrari, že podpálil to "staré", aby naň "zarobil" pomocou poistného podvodu. Bál sa totiž, že hoci má vo svojom vozovom parku ďalších 15 superluxusných áut, jeho otec by mu už ďalšie nezafinancoval.

Austrálsky magnát vodí svoju ženu ako psa: FOTO šialeného života v jeho honosnej vile!

Marka Rittera už omrzelo jeho Ferrari 458 Italia a chcel si zadovážiť najnovší model, ale tento krok bol nad jeho finančné možnosti. Predajca áut vozidlo ocenil na 190-tisíc švajčiarskych frankov (cca 175-tisíc eur) a keď zistil, že mladík nemá dosť na to, aby si zadovážil novú srdcovku, ponúkol mu účasť na poistnom podvode.

Marko sa v jeden večer so svojím kamarátom vydal na "starom" Ferrari do masážneho salóna v nemeckom Augsburgu. Pokým on si vytváral alibi, dvaja najatí muži z Bosny auto pred salónom podpálili a rýchlo vo svojom vlastnom vozidle zdrhli. Každý komplic dostal za pomoc 15-tisíc frankov (cca 13800 eur).

Takto dopadlo Švajčiarovo Ferrari 458
Zobraziť galériu (3)
Takto dopadlo Švajčiarovo Ferrari 458  (Zdroj: profimedia.sk)

Poisťovacím agentom sa však na prípade niečo nezdalo a do prípadu bola zainteresovaná aj polícia. Bezpečnostné kamery a výpisy telefónnych hovorov mladíka usvedčili z klamstva. Spolu s jeho tromi komplicmi ho zatkli a postavili pred súd v Augsburgu. Ritter za podvod dostal podmienku na 22 mesiacov a pokutu vo výške 30-tisíc eur, ostatní pomocníci "vyfasovali" podmienku od 14 do 16 mesiacov.

Počas súdu mladík uviedol, že pravidelne mesačne od otca dostáva v prepočte 4600 až 9200 eur. Taktiež vlastní niekoľko nehnuteľností v celkovej hodnote cca 25 miliónov eur a 15 áut vrátane Lamborghini, všetky zaplatené jeho otcom. Súdu taktiež prezradil, že v tom čase mal nedostatok hotovosti a nemal odvahu otcovi povedať, že ho Ferrari už nudí.

Aj vás by takéto auto nudilo?
Zobraziť galériu (3)
Aj vás by takéto auto nudilo?  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: PodvodPodpálenéFerrari 458Marko Ritter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu