Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mužovi z bizarných dôvodov opuchla tvár: Lekár vraví, môže sa to stať každému!

Stačil jeden štípanec a takto dopadol.
Stačil jeden štípanec a takto dopadol. (Zdroj: news.com.au)

PEKING - Nikto ho nezbil, ani nemal alergickú reakciu, ale aj tak jeho tvár vyzerala, že dostala poriadne zabrať. Napriek tomu to, čo sa stalo istému Číňanovi, sa môže stať skoro každému, jednoducho ho uhryzol komár.

VIDEO Zaručená pasca na komáre: Vyskúšajte toto a zbavíte sa ich za 10 minút!

Bohužiaľ, tvár pána Zhanga začala napučiavať "ako klobása" a z pokožky presakoval hnis tak, že čoskoro nemohol ani otvoriť oči. Mužova nočná mora pokračovala, keď ho posielali z nemocnice do nemocncie, pretože nikto nemohol prísť na to, čo sa s ním deje.

Nakoniec v nemocnici v meste Luoyang v centrálnej čínskej provincii Che-nan zistili diagnózu. "Symptómy pacienta boli veľmi zriedkavé," povedal jeho lekár Dai Tao, šéf plastickej chirurgie. "Okrem tváre nemal žiadny opuch nikde inde."

Špecialista uviedol, že v extrémnych prípadoch môže dôjsť pri uhryznutí komára k tomuto typu opuchu, ak sa tak stane v oblasti lymfatických uzlín. Ukazuje sa, že všetko, čo postihnutý potreboval, bol ľadový obklad, ktorého účinky zabrali.

Komáre však predstavujú obrovské riziko pre cestujúcich, sú zodpovedné za smrť tisícok ľudí každý rok. V niektorých oblastiach totiž prenášajú choroboplodné zárodky, vírusy či parazity z človeka na človeka. Najväčším vrahom býva malária, ale môžu spôsobiť aj horúčku dengue, chikengunyu či japonskú encefalitídu. Preto treba vždy zvážiť pred cestou do rizikovej oblasti očkovanie a zabezpečiť dostatočnú ochranu.

 

Viac o téme: OpuchUštipnutieKomár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu