Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ako zažiť nezabudnuteľný výlet s deťmi? Máme pre vás 5 tipov!

Milka Zobraziť galériu (4)
Milka (Zdroj: milka)

Leto, dovolenky, deti a výlety. Výlety k letu neodmysliteľne patria, snáď rovnako ako zmrzlina do kornútka. Ukážeme vám, že sa s deťmi a pomocou pár tipov dá zažiť skutočne nezabudnuteľný výlet bez toho, aby ste vôbec prekročili hranice našej krásnej republiky.

  1. Deti milujú prekvapenia

Je to tak nielen u dospelých, ale hlavne u detí. Tie by zažívali prekvapenia najradšej každý deň. Prekvapte ich tak, že im neprezradíte cieľ vášho výletu. Počas tohto prekvapenia im môžete pripraviť indície, ktoré budú naznačovať a odkrývať cieľovú destináciu vášho výletu. Nielen, že vám cesta utečie rýchlejšie, ale vaše deti sa i mnohému priučia a bude ich to ešte aj baviť.

2. Výlet ako cesta za pokladom

Možno to bude chcieť trochu príprav, úspech je však zaručený, rovnako ako nadšený výraz na tváričkách vašich detí. Pripravte im výlet k vode v štýle hľadania pirátského pokladu. Postačí vám vytlačiť si mapu, na ktorú zakreslíte miesto pokladu, a cestou rozmiestnite menšie úlohy. Tieto úlohy prezradia skrz drobné indície, ako sa k pokladu dostať.

3. Zábavné úlohy pre deti

Pokiaľ obsahujú  výlety dlhé monotónne úseky, deti sa nebavia a dospelým to samozrejme dajú pocítiť. Každý z nás už iste raz počul otrepané „už tam budeme?“, čo na celkovej rodinnej pohode veľmi nepridáva.  Spríjemnite cestu deťom a sebe tak,  že po ceste budú plniť rôzne úlohy. V lese môžete deťom pripraviť kartičky so stromami,  ktoré môžu poznávať, alebo im môžete dopredu po ceste pripraviť malé a zdravé pochúťky, ktoré im cestu spríjemnia a dodajú energiu. Cesta deťom utečie rýchlejšie a garantujeme, že na otrepanú frázu si ani nespomenú. 

4. Každý výlet potrebuje príbeh

Rozprávky a príbehy, to je pre deti to pravé orechové. Ukážte im,  že zábava sa prežíva aj mimo televíznych obrazoviek. Vyberte pre svoj výlet tému, a pribaľte si so sebou štýlové vybavenie, alebo desiatu. Vaše deti si tak výlet užijú dvojnásobne a lepšie si zapamätajú zaujímavosti, ktoré cestou uvidíte. Ponúka sa napríklad zvieratkový výlet do prírody, kde sa ratolesti poučia o živote zvieratiek a pobavia sušienkami v tvare zvieratiek, alebo rozprávkový výlet v kostýmoch, kedy si na hrade pochutnáte na kúzelníckych tyčinkách v čokoláde.

5.Vytvorte si z výletu film

Deti si omnoho viac užijú výlet, pokiaľ z neho budú mať peknú pamiatku. Milka pripravila pri príležitosti uvedenia novinky – Milka softíkov Choc&Choc 150g aplikáciu, ktorá vám z niekoľkých fotografií vytvorí pekné video o vašom výlete. Video môžete nazdieľať na Facebooku alebo poslať kamarátom e-mailom. Vyskúšajte aplikáciu na www.milkasoftiky.sk

- reklamná správa -

Viac o téme: Milka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu