Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záhadná tvár na kanadskom útese: Na neprístupnom mieste objavili niečo tajomné!

Dar prírody?
Dar prírody? (Zdroj: ctv)

VANCOUVER - Viac ako dvojmetrová "tvár" bola odhalená na ostrove Reeks Island pri kanadskom Vancouveri. Záhada na zle prístupnom útese obklopenom členitým pobrežím sa teraz dostala do pozornosti vedcov, ktorí sa chystajú odhaliť, či ide o prirodzený jav, alebo dielo starovekej civilizácie.

Partia mladíkov sa prechádzala v noci pri kaštieli vo Voderadoch: FOTO V pätách mali duchov

Hank Gus prvýkrát počul o "tvári v skalách" v roku 2008, kedy na ňu náhodne narazil istý kajakár. Fotografiu poslal do Parks Canada, ale nemohol si spomenúť, kde presne ju urobil.

Potom, pred pár týždňami, Hank konečne našiel skrytý poklad a natočil si ho aj na mobilný telefón. K tvári sa bližšie nedostal, pretože sa nachádza v ťažko prístupnom teréne. Podľa neho môže byť výtvorom vetra, ktorý tu často fúka.

Tvár však vraj pripomína duchovnú bytosť menom Ugi, ktorá fúka vietor, aby zdieľala históriu predkov,  uviedla stanica CTV News. Vedci teraz dúfajú, že sa k úkazu dostanú tak blízko, aby sa dozvedeli viac o jeho pôvode.

Podľa Hanka však nezáleží na tom, či ide o prírodný výtvor alebo dielo človeka. Tak či tak je to niečo pekné, o čo sa oplatí podeliť s ostatnými.

Viac o téme: TvárútesKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu