Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Tipy od značky Honor: ako získať skvelé fotky z mobilu

Huawei Zobraziť galériu (3)
Huawei (Zdroj: Huawei)

Moderné smartphony dnes v kvalite snímok prekonajú väčšinu kompaktov, porovnávanie fotiek z mobilných zariadení s výsledkami, ktoré podávajú zrkadlovky, však vyvoláva vášnivé diskusie. Slovenské zastúpenie značky mobilných telefónov Honor prináša 5 tipov, ako sa kvalite snímok z mobilu čo najviac priblížiť tým, ktoré produkujú zrkadlovky.

1) Zakázaný zoom

To, čo využívajú mobilné telefóny, nie je zoom optický, ale digitálny, ktorý obrázok zväčší a oreže. Ak je taký výsledok žiaduci, dosiahnete ho v každom grafickom editore pre úpravu fotiek a vyhnete sa zrnitým, deformovaným snímkam, ku ktorým využívanie zoomu v mobile vedie.

2) Snímok urobte hneď niekoľko

A to z rôznych uhlov pohľadu aj vzdialeností. V dobe digitálnej technológie už množstvo fotiek nie je ničím obmedzované. Na väčšej obrazovke počítača potom v pokoji vyberiete tie najlepšie snímky. Možno budete sami prekvapení, aký medzi nimi môže byť rozdiel, hoci vznikli len pár sekúnd po sebe.

3) Používajte editory, s rozumom

Na vyššie spomínanom počítači môžete fotky upraviť k obrazu svojmu. Obdobné funkcie však zastanú aj editory pre mobilné zariadenia. Bezpočet šikovných aplikácií, z ktorých mnohé sú zadarmo, môže vylepšiť vašu fotku priamo v telefóne. Aj tu však platí, že nič sa nemá preháňať, aspoň pokiaľ plánujete zostať v žánri fotografie a nie abstraktného umenia.

4) Prekliate osvetlenie

V zhoršených svetelných podmienkach, napríklad na party, je tak potrebné hľadať akékoľvek náznaky svetla a využiť ich vo vlastný prospech. Fotografovať v slabom osvetlení je jedna z najzložitejších vecí, a to aj s lepšou technikou než akou je mobilný telefón, avšak na trhu už existujú telefóny s dvojitými objektívmi, ako napríklad novinka Honor 6+, ktoré umožnia snímkam získať dvojnásobok svetla a nežiaduci šum tým eliminujú.

5) Rozostrenie pozadia snímky

Zvlášť pri fotení portrétov umožňuje optika zrkadloviek zaostrenie na tvár a naopak rozmazanie pozadia za fotografovaným. Vďaka tomuto efektu ešte viac vystúpi fotografovaný objekt do popredia a výsledná kompozícia dovoľuje upútať pozornosť presne tam, kam fotograf zamýšľa. Kým fotoaparáty bežných fotoaparátov podobného efektu nedocielia, duálna kamera smartphonu Honor 6+ dáva užívateľom možnosť si s hĺbkou ostrosti pohrať.

Viac o unikátnom smartphonu Honor 6+ nájdete tu: www.honor6plus.sk.

- reklamná správa -

Viac o téme: Huawei
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu