Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Thea (37) večer išla spať: Na druhý deň vstala a takmer onemela od hrôzy, FOTO jej tela!

Thea bola pokrytá škaredými modrinami Zobraziť galériu (3)
Thea bola pokrytá škaredými modrinami (Zdroj: profimedia.sk)

BURWARTON - Predstavte si, že by ste sa jedného dňa zobudili a telo by ste mali pokryté veľkými modrinami. Presne to sa stalo Thee Wilsonovej, ktorá nemala najmenšie tušenie, z čoho sa jej vytvorili. No keď sa to dozvedela, bola zdrvená.

Tridsaťsedemročná Thea si išla jeden večer ľahnúť. No keď sa ráno zobudila a pozrela sa na svoje telo, zhrozila sa. Bolo totiž pokryté veľkými škaredými modrinami. Keďže predtým nikde nepadla ani sa neudrela, nechápala, ako vznikli. A keďže nechceli zmiznúť, zašla za lekárom. Ten jej povedal, že ide o poruchu krvných doštičiek. No nebolo to tak.

Thea (37) večer išla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Thea (37) večer išla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Až biopisa kostnej drene odhalila, že žena trpí akútnou promyelocytovou leukémiou (APML) - veľmi zriedkavou formou rakoviny krvi, ktorá postihuje len sto ľudí ročne. "Absolútne som netušila, kde sa tie modriny vzali. Boli veľké, fialové a mala som ich na rukách, nohách aj chrbte. Najprv si lekári mysleli, že mám niečo s krvnými doštičkami. Keď mi povedali, že je to leukémia, zrútil sa mi celý svet," poznamenala Thea pre mirror.co.uk s tým, že jej to potom začalo dávať zmysel. Už dlhší čas sa totiž cítila slabá a vyčerpaná, akoby jej dochádzala energia.

 

NAJLEPŠIA SPRÁVA ROKA: Nový liek dokázal poraziť rakovinu!

Počet krvných doštičiek v tele Angličanky bol tak nízky, že bol vážne ohrozený mechanizmus zrážania krvi, v dôsledku čoho mohla vnútorne vykrvácať. Wilsonová musela byť preto okamžite hospitalizovaná na izolačnej jednotke, kde absolvovala päťmesačnú intenzívnu chemoterapiu. Bola jej podaná kyselina all-trans retinová (ATRA, podobná vitamínu A), zmrazená plazma, fibrinogén (druh bielkoviny, pozn. red.) a taktiež krvné doštičky.

Thea (37) večer išla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Za menej ako šesť mesiacov Thea vstúpila do remisie. Oslávila to pretekmi o život, ktorých cieľom bolo vyzbieranie krvi pre transfúznu stanicu. Každé tri mesiace po dobu troch rokov mi budú odoberať kostnú dreň a sledovať, či sa rakovina nevrátila. Krv mi zachránila život, a preto som sa rozhodla pomôcť s jej zozbieraním pre ľudí, ktorí ju potrebujú tiež," dodala.

Viac o téme: LeukémiaRakovinaModrinyThea Wilson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu