Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najinteligentnejšie dieťa sveta: Len ťažko uveríte, čo chlapec dokázal v 11 rokoch!

Tanishqa čaká hviezdna budúcnosť Zobraziť galériu (3)
Tanishqa čaká hviezdna budúcnosť (Zdroj: Twitter)

SACRAMENTO - Má len jedenásť rokov, no už teraz možno povedať, že na neho čaká Nobelova cena. Malý Američan si môže pred meno písať už niekoľko titulov, a to sa podľa vlastných slov ešte len rozbieha. Žeby sme tu mali druhého Einsteina?

Mimoriadne vysokú inteligenciu u Tanishqa Abrahama spozorovali, keď bol ešte veľmi malý. Vo veku štyri roky ho už prijali do organizácie združujúcich nadpriemerne inteligentných ľudí MENSA. Škola ho čoskoro omrzela a začal sa učiť doma, pretože na vyučovaní sa nudil. Ako desaťročný úspešne dokončil strednú školu, k čomu mu dokonca zagratuloval aj prezident Barack Obama a viacero vysokopostavených kalifornských predstaviteľov.

Najinteligentnejšie dieťa sveta: Len
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Pre Tanishqa, ktorého pôvod siaha do Indie, to však bol len začiatok. Medzičasom sa mu totiž podarilo získať aj tri tituly z univerzitných odborov - z matematiky a fyzikálnych vied, zo všeobecných vied a jazykových vied. A minulý týždeň ako najmladší v histórii spromoval na American River College v Sacramente. Jeho matku to ale príliš neprekvapuje. "Už v škôlke bol o niekoľko rokov popredu pred ostatnými deťmi. Mentálne aj intelligenčne bol niekde úplne inde ako jeho rovesníci," povedala Taji Abrahamová televízii KCRA.

Najinteligentnejšie dieťa sveta: Len
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Sebavedomý chlapec prehovoril aj o svojich smelých plánoch do budúcnosti. Chce sa stať lekárom, ale aj výskumníkom či prezidentom USA. Predovšetkým chce ale získať Nobelovu cenu. Medzitým píše blogy pre NASA o fundamentálnej fyzike. "Môj mozog pracuje zvláštnym spôsobom. Keď sa zaoberám nejakou témou, informácia o nej sa mi vryje do mozgu a už tam ostane," okomentoval fungovanie svojej mysle malý génius.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu