Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Táto žena (51) je stroj na deti: Porodila už svoje 21., prvé mala ako 13-ročná!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRASÍLIA - Brazílčanka porodila v 51 rokoch svoje 21. dieťa. Pôrod bol bez komplikácií. Chlapec meral 46,5 centimetra a vážil 3,04 kg, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na informácie internetového portálu globo.com.

"Vždy som sa videla ako matka mnohých detí, bola som si istá, že je to môj osud," uviedla matka Sebastiana Maria da Conceiçãová. Prvé dieťa porodila ešte sama vo veku dieťaťa, mala ešte len 13 rokov. Tri z jej 21 detí, desiatich dievčat a 11 chlapcov, už zomreli. Jej rodinu živí predaj rýb.

Trie najmladšie deti majú rok a pol, dva a tri roky. "Všetci si myslia, že som babičkou svojich synov. Keď im potom poviem, že som matka, zdesia sa a podivne sa na mňa pozerajú. Ale mne je to jedno," hovorí Conceiçãová. "Byť matkou v 51 rokoch je radosť, ktorú nejde s ničím porovnať, o tom nie je pochýb," dodáva.

Doktori sa pred pôrodom obávali možných rizík, nakoniec však všetko prebehlo bez komplikácií. Chlapec dostal meno po brazílskom reportérovi, ktorý rodinu navštívil - Tassio.

Podľa portálu nos.nl je napriek vysokému počtu detí Brazílčanka stále vzdialená rekordnému počtu. Ten údajne patrí Ruske Valentíne Vasiljevovej, ktorá v rokoch 1725 až 1765 porodila 69 detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu