Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Strhujúce priznanie: Už nepátrajte, som chlapec, ktorý zmizol pred 24 rokmi v Grécku!

Ben pred svojím zmiznutím a jeho súčasná možná podoba Zobraziť galériu (3)
Ben pred svojím zmiznutím a jeho súčasná možná podoba (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Celá Británia je na nohách! Je totiž možné, že sa podarí rozlúsknuť záhadu, ktorá pred 24 rokmi zlomila srdce jednej rodine. Polícii sa ozval istý mladík, ktorý tvrdí, že je ich nezvestným synom. Ten zmizol v Grécku, kde si jeho mama privyrábala a zvyšok rodiny trávil dovolenku.

Ben Needham mal 21 mesiacov, keď v roku 1991 zmizol na gréckom ostrove Kos, kde bol spolu s mamou a starými rodičmi. 24. júla ráno jeho mama odišla pracovať do miestneho hotela, zatiaľ čo o chlapca sa starala babka v dedinke Iraklise. Okolo pol tretej poobede si všimla, že Ben v dome, ktorý rodina práve renovovala, nie je. Okamžite zalarmovala políciu, ktorá začala po dieťati pátrať.

Strhujúce priznanie: Už nepátrajte,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Úrady spustili medzinárodnú pátraciu akciu, ktorá sa svojim rozsahom podobala tej po zmiznutí Madeleine McCannovej v Portugalsku v roku 2007. Chlapca sa však nájsť nepodarilo, hoci rôzni ľudia tvrdili, že ho videli tu i tam. Ani jedna z teórií o tom, čo sa s ním mohlo stať, sa nepreukázala ako opodstatnená.

Takto nejak by Ben dnes mohol vyzerať
Zobraziť galériu (3)
Takto nejak by Ben dnes mohol vyzerať  (Zdroj: profimedia.sk)

V januári polícia South Yorkshire dostala od britských úradov 700 tisíc libier (966 tisíc eur) na to, aby mohla pokračovať v pátraní po Benovi na gréckom území. V piatok chlapcova matka Kerry, sestra Leighann a babička Christine vystúpili v gréckej televízii v programe o nezvestných ľuďoch so žiadosťou o pomoc pri pátraní po chýbajúcom členovi rodiny. "Prosím, pomôžte ukončiť našu bolesť a utrpenie. Viem, že tam niekde vonku je," povedala s nádejou v hlase Kerry Needhamová.

Nikto zrejme nečakal, že už krátko po tom nastane v prípade zlom. Detektívom sa totiž ozval mladík, ktorý verí, že je nezvestný Ben. Teraz musí podstúpiť testy DNA, ktoré jeho slová potvrdia, alebo vyvrátia. Už minulý rok pritom jeden muž z Cypru tvrdil, že je tiež strateným chlapcom, no testy nakoniec ukázali, že sa mýlil.

Kerry dnes ráno spolu s britskou políciou priletela do Atén, aby bola čo najbližšie novým informáciam o svojom domnelom synovi. Zároveň poďakovala verejnosti za doterajšiu pomoc a podporu. Informoval denník Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu