Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Farmár vybabral s developermi: Robertovi (48) ponúkli 380 miliónov a on na to...

Robert nie je na predaj
Robert nie je na predaj (Zdroj: reprofoto daily mail)

HAYWARDS HEATH - Farmár z južného Anglicka zahodil šancu stať sa multimilionárom. Developeri mu za jeho pozemok ponúkali závratnú sumu, no pre neho je prednejšie vlastné pohodlie a na peniaze, ktoré mu mohli zabezpečiť blahobyt do konca života, zvysoka kašle.

Za peniaze sa dá kúpiť všetko. Teda okrem zdravia a... Roberta Worsleyho. Štyridsaťosemročný Brit už pätnásť rokov vlastní v grófstve West Sussex pozemok o rozlohe 55 akrov, na ktorý si robila zálusk developerská spoločnosť. V oblasti plánuje postaviť malé mestečko s 10 tisíc obyvateľmi a Worsleyho nehnuteľnosť im stojí v ceste. Mayfield Market Towns mu za jej odkúpenie ponúkla neuveriteľných 275 miliónov libier (380 miliónov eur), no farmár povedal nie.

"Sme vidiecka komunita a nechceme, aby sa tu niečo stavalo. Úplne by to zničilo naše potešenie z pokoja a prírody, ktoré si tu užívame. Som si istý, že hovorím za mnohých ľudí, ktorí tu tiež žijú," vysvetlil Robert denníku Daily Mail.

No hrozba ani napriek tomu, že sa vzdal ohromnej sumy peňazí, zažehnaná nie je. Developeri si chcú kúpiť aj ostatných majiteľov pozemkov a Worsley sa bojí, že na rozdiel od neho povedia áno. "Toto nie je o mne, ale o tom, že naše grófstvo sa nám stráca pred očami. Pomyslenie na to, že ho rozpredajú, akokeby to boli zlaté rezervy, je hrozné," poznamenal farmár. Finančná ponuka, ktorú dostal, stonásobne prevyšuje súčasnú hodnotu jeho farmy. No pre Roberta je zeleň, ktorá ešte v jeho rodnom kraji ostala, nevyčísliteľná a nedá sa kúpiť za žiadne peniaze.

Na margo výstavby sa vyjadrila aj samotná spoločnosť, ktorá ju chce realizovať. "V tomto regióne registrujeme veľký nedostatok možností na bývanie. Veríme, že výstavba nových domov vo forme menšieho mesta vrátane infraštruktúry a všetkých pomôže tento problém vyriešiť," uviedla jej hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu