Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Máte zlý deň? Prečítajte si tragický príbeh postihnutého chlapca (5) v utečeneckom tábore

Ahmed žije v provizórnom tábore
Ahmed žije v provizórnom tábore (Zdroj: reprofoto metro.co.uk)

BEJRÚT - Akokoľvek zlý máte dnes deň, venujte aspoň jednu myšlienku tomuto chlapčekovi. Jeho mama ho totiž opustila hneď po tom, ako zistila, že má Downov syndróm. Teraz sa nachádza v utečeneckom tábore a jeho život má ďaleko od idylky.

Tragédia päťročného Ahmeda Abdela Karima sa začala už krátko po narodení. Keď lekári jeho matke oznámili, že je postihnutý, vzdala sa ho. Zdravotná sestra v nemocnici v Sýrii jej ponúkla zdravé dieťa na výmenu za peniaze. Chlapček sa tak dostal do rodiny inej ženy, istej Halbiye Ali A Aliovej, ktorej vlastné dieťa jej niekto ukradol.

Ahmed napokon skončil v utečeneckom tábore v Libanone vzdialeného hodinu a pol od metropoly Bejrút. Žije v otrasných podmienkach a navyše potrebuje neustálu zdravotnú starostlivosť. Pravidelne má záchvaty a vysoké horúčky. Nedávno ho vyhľadala londýnska filantropistka. "Je to dvojnásobný vyvrheľ - kvôli svojej chorobe a statusu utečenca," povedala pre denník Daily Telegraph Lynn Tabarová.

"Naše srdcia sú s Ahmedom. Poznáme jeho hroznú minulosť, no viac sa teraz zaujímame o jeho budúcnost. Vybavujeme mu návštevu lekára - špecialistu, ktorý rozumie Downovmu syndrómu a taktiež sa mu chystáme kúpiť teplé oblečenie a topánky. Okrem toho sme mu zriadili webstránku, prostredníctvom ktorej mu zbierame finančnú pomoc," uviedol Daniel Vais, ktorý šéfuje Kultúrnemu tanečnému projektu, spoločnosti tanečníkov z Downovým syndrómom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu