Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Britániu terorizujú obrie potkany: Ľudia žijú v strachu, zvery sa nedajú otráviť!

Obrie potkany sa premnožili Zobraziť galériu (2)
Obrie potkany sa premnožili (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Britské úrady varovali pred armádou potkanov, ktorí pochodujú celou krajinou. Hlodavce sú veľké ako mačky a navyše odolné voči otrave. Miestni obyvatelia sú poriadne vystrašení a žiadajú urýchlené riešenie tohto nepríjemného problému.

Vo Veľkej Británii sa premnožili potkany. Nie hocijaké, ale poriadne veľké. Niektoré vrátane chovsta merajú až pol metra. Je to spôsobené nadmernou úradou zemiakov, ktorou sa kŕmia. Vyhubiť ich nebude také ľahké, pretože sú rezistentné voči jedu. Navyše disponujú hrubou srsťou, ktorá im umožňuje zdržiavať sa v chladných priestoroch, ako silá, v ktorých sú zemiaky skladované.

Britániu terorizujú obrie potkany:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Kevin Higgins z britskej Asociácie pre hubenie škodcov uviedol, že počty potkanov každoročne stúpajú o pätnásť percent, čo je spôsobené ľahkou dostupnosťou potravy. "V súčasnosti je úplne bežné, keď po sklade a pod paletami vidíte pobehovať potkana veľkého ako mačka. Za zvýšenie počtu týchto hlodavcov môže mierna zima a ľahká dostupnoť potravín," vysvetlil.

Niektorým ľuďom už obrie krysy vliezli aj do domu. "Išla som jedno ráno do kuchyne a v strede miestnosti som zbadala toto monštrum, ako niečo požieralo," povedala Catherine Fyfeová zo škótskeho Inverclydu.

Hygienici sú zaplavení sťažnosťami miestnych obyvateľov, ktorí žiadajú čo najskoršie riešenie ohľadom zamorenia potkanov. Za premnoženie z veľkej časti môžu nedostatočné opatrenia prijímané na farmách a celkovo v poľnohospodárskej oblasti i v mestských kanalizáciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu