Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

CNN vystrašila v priamom prenose Európu: Rusko na hraniciach so Slovenskom!

Televízia sa sekla
Televízia sa sekla (Zdroj: YouTube)

ATLANTA - Buď si reportéri CNN neurobili dobre svoju robotu, alebo zlovestný plán Kremľa na okupáciu celej Ukrajiny pokročil viac, než si chceme pripustiť. Spravodajská televízia totiž vo svojej reportáži odvysielala mapu, na ktorej už bola Ukrajina súčasťou Ruska. To sa tým pádom stalo našim susedom.

Situácia na Ukrajine sa vyvíja a mení každým dňom. Ale žeby sa za posledné dni stalo niečo, o čom nevie nikto okrem CNN? Spravodajský kanál v utorok odvysielal príspevok o troch hlavných krízach, ktorým momentálne čelí Európa - Islamský štát a jeho expanzia, debakel v rokovaniach o zadlženom Grécku a to, čo hlásateľ John Vause nazýva "ruskou inváziou do východnej Ukrajiny".

Na ilustráciu svojich slov využil novinár mapu Ukrajiny a jej susedov. Lenže niečo tu nesedí. Ukrajina a Rusko je totiž zobrazené rovnakou farbou a územie je označené ruskou vlajkou s nápisom "Diplomatická a vojenská kríza".

Trapas CNN o Ukrajine

CNN nie je v robení chýb, čo sa týka informovania o situácii na Ukrajine, žiadnym nováčikom. Minulý týždeň napríklad označila ukrajinské sily a Národnú gardu za "proamerické oddiely". Televízia sa za tento prešľap ospravedlnila. Pred časom "excelovala" v geografii, keď Ukrajinu premiestnila až k Pakistanu. Pri inej príležitosti zas omylom mesto Sloviansk lokalizovala na Kryme, pričom sa v skutočnosti nachádza na východe krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu