Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krásna Brittany (†29) napísala pár hodín pred smrťou email: Vieme komu a čo v ňom bolo

Brittany umrela 1. novembra Zobraziť galériu (3)
Brittany umrela 1. novembra (Zdroj: patheos.com)

PORTLAND - Na internete bol zverejnený obsah posledného emailu od Brittany Maynardovej, ktorá sa zabila 1. novembra, pretože trpela nevyliečiteľnou formou rakoviny. Poslala ho jednej žene z Philadelphie, ktorá prežívala niečo podobné ako ona sama.

Dvadsaťdeväťročnej Brittany v apríli tohto roku diagnostikovali rakovinu mozgu. Lekári jej dali najviac šesť mesiacov života, a tak sa presťahovala z Kalifornie do Oregenou, aby tu mohla legálne spáchať samovraždu. Stalo sa tak v prvý novembrový deň, v kruhu svojej rodiny a v spálni, ktorú zdieľala so svojím manželom.

Krásna Brittany (†29) napísala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Len pár hodín pred svojou smrťou poslala sympatická brunetka svoj posledný email. Adresátom bola Barbara Manciniová z Philadelphie, z ktorou sa nikdy osobne nestretla. Tá Brittany písala koncom októbra, no nemyslela si, že sa ešte dočká odpovede. "V mojej správe som jej napísala, ako veľmi ju obdivujem za to, čo robí. Podľa mňa to bolo veľmi nesebecké a odvážne. Naozaj som nečakala, že mi odpíše, lebo som vedela, že má každý deň záchvaty a jej zdravotný stav sa zhoršoval každou hodinou," povedala ABC News.

Barbara má podobnú skúsenosť s asistovanou samovraždou ako teraz už zosnulá Maynardová. V roku 2013 bola zatknutá po tom, ako svojmu nevyliečiteľne chorému otcovi podala smrteľnú dávku morfínu. Vo februári bola zbavená obvinenia, no zatknutie v nej doteraz vyvoláva nepekné spomienky, informuje yahoo.com.

Bývalá zdravotná sesta Barbara so svojím otcom
Zobraziť galériu (3)
Bývalá zdravotná sesta Barbara so svojím otcom  (Zdroj: huffingtonpost.com)

Brittany jej odpísala. Manciniovej povedala, že pozná jej príbeh a povzbudila ju v ďalšom boji za presadzovanie zákonov umožňujúcich dôstojnú smrť. "Tvoj a môj príbeh spôsobil, že sa o asistovanej samovražde hovorí medzi ľuďmi čoraz viac. Politici túto tému veľmi radi zametajú pod koberec. Bolo by úžasné spoznať ta aj osobne."

Barbary sa email veľmi dotkol a váži si, že práve ona bola tou poslednou osobou, ktorej Brittany napísala predtým, než užila pilulku na bezbolestné zastavenie srdca. Prisľúbila, že aj naďalej bude pokračovať v boji za asistovanú samovraždu. "Naozaj verím, že dovoliť umierajúcim ľuďom, ktorí sú mentálne kompetentní na to, aby sa sami rozhodli, ako chcú odísť z tohto sveta, je správna vec," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu