Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Rozprávkové Dni Vianoc v Inchebe štartujú už dnes

Rozprávkové Dni Vianoc v Inchebe Zobraziť galériu (7)
Rozprávkové Dni Vianoc v Inchebe (Zdroj: incheba)

Rozprávkové vianočné trhy v teple interiéru? Štartujú už dnes v bratislavskej Inchebe a postarajú sa o kúzelnú atmosféru, tipy na prekvapenia pre celú rodinu a najlepší predvianočný program. Dni Vianoc bude tento rok sprevádzať unikátna výstava betlehemov. Pod jednou strechou bude prvýkrát na Slovensku sústredených viac ako 800 jedinečných kúskov.

Betlehemy zhotovil výtvarník Jozef Práznovský zo Žiliny, pre ktorého je ich výroba celoživotnou záľubou. Jozef Práznovský je držiteľom dvoch certifikátov Slovenskej knihy rekordov - zápis získal za najväčší počet vystavených betlehemov od jedného autora a za najmenší vyrobený betlehem, ktorého rozmery sú 6x6 milimetrov. Vyrobený je do bobuľky nového korenia; figúrky sú vysekané do ryže. Betlehemy zhotovené na zápalke, v chlebe, makovičke, čiapočke žaluďa, v mušli, v bobuľke hrozna, v kopýtku prasiatka a v mnohých ďalších netradičných predmetoch budú nepochybne pastvou pre všetky oči.

Dni Vianoc ponúknu tradičné vianočné dekorácie, hračky, kožený tovar, kožušiny, oblečenie, doplnky do domácnosti, zábavnú pyrotechniku, kozmetiku, šperky, bižutériu, knihy a mnoho ďalšieho od 300 predajcov. Na svoje si prídu aj milovníci tradičných remesiel. Sviečky z včelieho vosku, drevené a slamené vianočné ozdoby, emailové šperky a mnoho iného ukážu zručnosť svojich majstrov a navodia atmosféru blížiacich sa sviatkov. Samozrejmosťou sú ukážky tradičných remesiel, ktoré návštevníkom priblížia časy minulé.

Vianočnú atmosféru zabezpečí fantastický sprievodný program ušitý na mieru všetkým vekovým kategóriám. Stredy sú vyhradené priaznivcom legendárnej hudobnej relácie Repete. Gizka Oňová, ktorá je nielen vynikajúca speváčka, ale aj kuchárka, spríjemní tieto dni svojimi hitmi a varením vianočných špecialít. Už dnes návštevníkom navarí fazuľovú polievku;  neskôr sa môžete tešiť na rybaciu polievku a napokon aj na tradičnú kapustnicu. Štvrtky počas Dní Vianoc zasa patria rodičom s deťmi, ktoré si môžu upiecť vlastný medovníček v perníkovej chalúpke s ježibabou.

Prvý víkend, 6. – 7. decembra, otvára svoje brány festival spoločenských hier HRAtislava. V Inchebe si budete môcť zahrať niektorú z viac ako tisíc spoločenských hier z celého sveta a objaviť nové a zaujímavé hry, o ktorých ste doteraz nemali ani tušenie. S výberom hry vám pomôže skúsený personál, ktorý vám zároveň poradí, ako konkrétnu hru hrať.

Počas druhého víkendu v poradí (13. – 14. decembra) sa zasa priestory výstaviska zmenia na úžasný svet smiechu a radosti s najrôznejšími atrakciami. Najväčší detský vianočný raj prináša tvorivé dielne, trampolíny, pečenie medovníčkov v perníkovej chalúpke, čítanie vianočných rozprávok, hravé varenie s deťmi, cirkusové umenie, cvičenie a tancovanie s deťmi, maľovanie na tvár a ďalšie atrakcie.

Dni Vianoc sú otvorené od 3. do 21. decembra; v pondelok až štvrtok od 11.00 do 19.00, v piatok až nedeľu od 10.00 do 20.00.

Kúpte si vstupenku na Dni Vianoc cez predpredaj.sk a získajte 10 % zľavu v stánku ANC Seven (Moje Pančuchy)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu