Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ťažký údel: Somálčanka žije s 30-kilovou nohou plnou parazitov!

Noha žene bráni v akomkoľvek pohybe Zobraziť galériu (2)
Noha žene bráni v akomkoľvek pohybe (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Tridsaťpäťročná žena zo Somálska zvádza každý deň boj o svoj život. Neuveriteľné problémy jej spôsobuje vyše tridsať kilogramov vážiaca noha, ktorá je dôsledkom ochorenia elefantiáza. Kvôli nej sa prakticky nedokáže pohybovať.

Sadia Abdinurová trpí elefantiázou, ktorá sa u nej vyvinula v roku 2006 v dôsledku kožnej bakteriálnej infekcie. Tá žene spolu s parazitmi upchala lymfatické cievy a noha sa vplyvom toho začala nekontrolovateľne zväčšovať.

Afričanka sa kvôli gigantickej končatine stala prakticky imobilnou, a tým pádom sa ani poriadne nedokáže postarať o svoje dve deti. Tamojší lekári jej nevedia pomôcť, pretože nemajú k dispozícii potrebné medicínske vybavenie. Bez liečby však Sadia pravdepodobne čoskoro zomrie.

Ťažký údel: Somálčanka žije
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Nedávno sa však britský chirurg, profesor Nigel Standfield, ponúkol, že vykoná operáciu zdarma. Stačí, ak pacientka priletí do Veľkej Británie. Miestna charita sa teraz snaží získať finančné prostriedky, ktoré pokryjú jej cestu.

Abdinurovej životnú situáciu sťažuje aj fakt, že susedia ju vylúčili z komunity, pretože sú presvedčení o tom, že je posadnutá diablom. "Volajú ma zlá žena, lebo si myslia, že mám HIV alebo rakovinu. Dúfam, že sa podarí zohnať peniaze na moju cestu, nech už ma môžu konečne operovať," povedala zúfalá Sadia.

Somálčanka má sloniu nohu

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu