Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Britovi na štyri roky zmizol papagáj: Keď sa vrátil a prehovoril, muž skoro odpadol!

Nigel sa vrátil k pôvodnému pánovi Zobraziť galériu (2)
Nigel sa vrátil k pôvodnému pánovi (Zdroj: veooz.com)

TORRANCE - Britovi žijúcemu v Spojených štátoch sa pred štyrmi rokmi stratil papagáj. Bol z toho veľmi smutný a už si ani netrúfal dúfať, že sa ešte niekedy objaví. A predsa len tá chvíľa nedávno prišla. Aký bol ale jeho šok, keď vták otvoril zobák a začal rozprávať cudzou rečou!

Nigel, sivý africký papagáj, odletel zo svojho domova v Kalifornii v roku 2010. Jeho majiteľ Darren Chick ho nevidel štyri roky a netušil, kde sa nachádzal. Vtáka prednedávnom objavila Julia Sperlingová a prichýlila ho doma, pretože si všimla, že zodpovedá popisu vtáka, po ktorom niekto pátral. "Vyzeral veľmi šťastne. Hovoril, že je z Panamy a stále sa pýtal "čo sa stalo," povedala majiteľka salónu pre psov.

Krátko nato Nigela odovzdala veterinárke Terese Miccovej, ktorej sa tiež stratil papagáj. Lenže vzápätí si uvedomila, že to nie je on, a preto sa rozhodla vypátrať skutočného pána. Podarilo sa jej to vďaka starým záznamom na Nigelovom mikročipe, píše denník The Independent na svojom webe.

Britovi na štyri roky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: veooz.com)

Keď Darren zbadal vo dverách svojho domáceho miláčika, do očí sa mu tisli slzy. Jedna vec ho ale veľmi prekvapila. Nigel totiž stratil svoj britský prízvuk a momentálne hovorí už len po španielsky. "Nechápem, kde sa tomu priučil. Okrem toho stále spomína niekoho, kto sa volá Larry. Ale hlavné je, že už je späť," vyhlásil šťastný majiteľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu