Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Po desivej nehode ostal Ben (22) v kóme: Prebral sa a prišiel zázrak!

Po nehode bol Ben v kóme, keď sa zobudil, hovoril plynule mandarínskou čínštinou.
Po nehode bol Ben v kóme, keď sa zobudil, hovoril plynule mandarínskou čínštinou. (Zdroj: Foto: youtube)

MELBOURNE – Neuveriteľný osud postihol 22-ročného Bena McMahona. Po ťažkej autonehode ostal v kóme, z ktorej sa, našťastie, po pár dňoch prebral. Na veľké prekvapenie tento stav sa doslova podpísal pod získanie superschopnosti. Mladík sa zobudil a plynule bez akéhokoľvek zaváhania hovoril mandarínskou čínštinou. Treba povedať, že jeho rodným jazykom je angličtina.

Ak by sme boli sarkastickí, mohli by sme povedať, že byť týždeň v kóme je skvelá metóda, ako sa niečo dokonale naučiť. Stav hlbokého bezvedomia, v ktorom sa Ben McMahon (22) ocitol po ťažkej havárii mu pomohol k terajšiemu lepšiemu životu.   

Mladík sa narodil v Melbourne v Austrálii, pričom jeho rodným jazykom je angličtina. Rodina, priatelia, ale aj známi boli nesmierne šťastní, keď sa po niekoľkých dňoch, čo bol po ťažkej autonehode v kóme, prebral.

Na veľké prekvapenie Ben začal plynule hovoriť mandarínskou čínštinou, na rodný jazyk si nespomínal. Keď sa prebral, poprosil zdravotnú sestru o pero a kúsok papiera. "Milujem svoju mamu, mám rád svojho otca, ja sa zotavím," tento text napísal na papier, no na počudovanie v čínskych znakoch. Čínskym dialektom hovoril aj najbližšie dni.  

"Vôbec som si neuvedomoval, že hovorím čínsky, jednoducho som hovoril, ako mi to prišlo prirodzené, vychádzalo to zo mňa samo,“ cituje Bena metro.co.uk.
  
Aj keď sa Ben mandarínsku čínštinu v škole učil, nikdy v nej nevynikal a nehovoril ňou plynule. Pre lekárov je mladíkova nová schopnosť veľkou záhadou. Rodný jazyk sa mu začal vracať až po pár dňoch, no čínštinu nezabudol. Vďaka svojej novej schopnosti získal prácu v televízii ako moderátor. Popri tom tlmočí z čínštiny do angličtiny a naopak. Dokonca začal študovať v Šanghaji medzinárodný obchod.  

Ben po kóme hovorí mandarínskou čínštinou


 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu