Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Robí len to, čo ho baví a pritom zarába milióny: Tohto mladíka živia sociálne siete!

Felix Kjellberg je pravdepodobne jedným z najšťastnejších mladíkov na svete
Felix Kjellberg je pravdepodobne jedným z najšťastnejších mladíkov na svete (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Byť aktívny na sociálnych sieťach nemusí nutne znamenať, že márnite svoj čas. Svoje by o tom mohol povedať napríklad Felix Kjellberg, ktorý vďaka YouTube zarába rozprávkové 4 milióny dolárov ročne. Felix si pod nickom PewDiePie za 5 rokov nazbieral neskutočných 27 miliónov fanúšikov. Iba 24-ročný mladík pridá tri videá denne, na ktorých väčšinou hrá niektorú z počítačových hier. V čom spočíva jeho trik?

Spoločnosti zaoberajúce sa výrobou počítačových hier sú Felixovou aktivitou nadšení. Jeho názor na hry ovplyvňuje milióny potenciálnych zákazníkov. Firmy sa  recenziám tešia dokonca aj keď sú zlé. Zdvíha sa nimi totiž aj povedomie o ich výrobkoch.

„Je úžasné mať taký vplyv, ale súčasne je to trochu desivé. Na rozdiel od mnohých profesionálnych relácií, myslím, že ja si udržiavam omnoho užší kontakt s fanúšikmi, búram tak stenu medzi nimi a tým, čo je za oponou,“ hovorí Felix v rozhovore pre Wall Street Journal.

„V súčasnosti sa veľmi sústredím na YouTube, čo ma stavia do stredu pozornosti a vytvára mnoho otázok ako „Prečo je taký sledovaný?“ Bol by som radšej, keby som mal okolo 5 miliónov fanúšikov,“ chápe svoju zodpovednosť Felix. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu