Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pohreb najťažšieho muža na svete sprevádzali problémy: Nečakané komplikácie!

Manuel Uribe
Manuel Uribe (Zdroj: Foto: archív, YouTube)

MONTERREY – Rodina, priatelia a blízki sa prišli poslednýkrát rozlúčiť s najťažším mužom planéty Manuelom Uribem. Zomrel v pondelok v Mexiku po tom, čo mu zlyhalo srdce. Nepodarilo sa pre neho nájsť vhodnú rakvu, na korbe nákladiaku za pomoci žeriava ho dopravili do krematória, kde ho spopolnili. Teplotu v peci museli kvôli rozmerom tela zosnulého radikálne zvýšiť.

Do nemocnice bol Manuel Uribe (†48) prevezený žeriavom kvôli srdcovej arytmii začiatkom mája, na čo v pondelok zomrel. Kvôli jeho hmotnosti sa pre neho nepodarilo nájsť vhodnú rakvu. Do pohrebného ústavu v Monterrey musel byť prevezený na korbe nákladiaku. Deň na to ho spopolnili. Išlo však o komplikovanú kremáciu. „Teplotu pece sme museli o 60 percent zvýšiť, kvôli rozmerom tela,“ povedal Pedro Reyes, riaditeľ pohrebného ústavu. Pohreb je dnes popoludní.

Podľa informácií denníka Excelsior, bohoslužba sa konala v kaplnke štátu Nuevo Leon, kde od roku 2008 muž žil so svojou manželkou Claudiou Solis. Posledná rozlúčka bola v úzkom kruhu rodiny a údajne zamestnala šesť pohrebných ústavov. Manuelov brat dáva čiastočne za vinu médiám a spoločnosti jeho úmrtie.   

Manuel Uribe bol v roku 2006 zapísaný do Guinnessovej knihy rekordov, kvôli svojej váhe. Ako najťažší muž sveta vtedy vážil neuveriteľných 560 kilogramov. Neskôr sa však podrobil diéte. Schudol tak viac ako 200 kg, privodil si ale vážne zdravotné problémy. Mexičana hospitalizovali na klinike v Monterrey začiatkom mája s poruchami srdcového rytmu. Po dvadsiatich dňoch pobytu v nemocnici zomrel v pondelok vo veku 48 rokov.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu