Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Majster Slovenska vo filetovaní lososov je z Benihany!

Majster Slovenska vo filetovaní lososov je z Benihany! Zobraziť galériu (2)
Majster Slovenska vo filetovaní lososov je z Benihany!

Rodený Maročan Khalil Chrif Tribak sa stal Majstrom Slovenska vo filetovaní lososov! Na festivale Grilliada v Banskej Bystrici porazil šestnástich súperov z najlepších reštaurácií celého Slovenska. O jeho šikovnosti sa môžete na vlastné oči, uši aj chuťové poháriky presvedčiť v bratislavskej pobočke celosvetovej siete reštaurácií Benihana, kde je šéfkuchárom.

Štvrtý ročník celoslovenskej súťaže vo filetovaní lososov sa konal počas banskobystrického food festivalu Grilliada. Šéfkuchár reštaurácie Benihana Khalil Tribak získal 72 bodov z celkového možného počtu 100. Odborná porota vyhodnotila jeho výkon ako najlepší spomedzi sedemnástich účastníkov majstrovstiev. Pri práci s päťkilovou nórskou rybou sa bral ohľad predovšetkým na kvalitu filety bez kosti a kože, výťažnosť, čas, ale aj čistotu pracoviska.

Khalil Tribak netajil radosť z víťazstva, najmä kvôli tomu že konkurencia bola tento rok mimoriadne silná. “Prihlásil som sa do súťaže, lebo som mal pocit, že sa v tomto smere môžem porovnávať s najlepšími kuchármi. Filetovať som sa naučil v Londýne, keď som pracoval s japonskými šéfkuchármi. Samozrejme naporcovať lososa som už vedel predtým, ale tu sa moje schopnosti výrazne zdokonalili. Trvalo to však asi sedem rokov,” hovorí Khalil. Losos patrí k jeho najobľúbenejším rybám. Jedáva ho tak často ako sa len dá a odporúča ho všetkým, ktorí chcú žiť zdravo. V reštaurácii Benihana v Bratislave ho pripravuje s teriyaki omáčkou, hríbami a ryžou, alebo s cesnakom maslom a citrónom. Pracovné skúsenosti priviedli sympatického šéfkuchára aj k zaujímavému zisteniu: “Každý losos je iný – tak ako my, ľudia. Hoci na prvý pohľad vyzerajú úplne rovnako, niektoré lososy sú vhodné na sushi, iné na varenie.”

Losos je dôležitou súčasťou japonskej kuchyne a preto nechýba nielen v bežnej ponuke reštaurácie Benihana, ale ani v špeciálnom ochutnávkovom menu. To je pre návštevníkov Benihany pripravené pri príležitosti päťdesiateho výročia založenia tejto celosvetovej siete.

„Spolu s našimi kuchármi sme na oslavu 50-ky reštaurácie Benihana pripravili takzvané tasting menu. Je to vlastne ochutnávka toho najlepšieho čo ponúkame. Strava je pestrá a zdravo pripravená. Cenovo je Benihana prístupná, nie je určená len pre vyššiu triedu,“ prezrádza manažé reštaurácie Martin Sevald. Dôkazom tohto tvrdenia je aj cena kompletnej desaťchodovej večere. Veď kde inde by ste za 25 eur dostali toľko zábavy, dobrého jedla a výnimočných zážitkov na jednom mieste? Okrem lososa kuchári na tepanjaki stole pripravia sushi, krevetovú tempuru, šalát so slávnym zázvorovým dresingom, ale aj kalamáre, či hovädzí steak. Popri príprave jedál stíhajú hostí pobaviť jedinečnými speváckymi, hereckými a fakírskymi kúskami.

Získať poukážku na večeru so špeciálnym ochutnávkovým menu v Benihane je jednoduchšie ako si myslíte. Stačí sa pozrieť na www.predpredaj.sk a vybrať si dátum a hodinu. No a potom už len prísť a vychutnať si tento neobyčajný zážitok. Špeciálna ponuka v Benihane trvá len do konca mája.

Menu reštaurácie Benihana ponúka počas celého roka okrem tepanjaki kuchyne aj tradičné ázijské jedlá. Tie sú pripravené výhradne z denne čerstvých surovín tak, aby hosťom poskytli výnimočný gastronomický zážitok. K špecialitám Benihany patrí delikátna japonská cibuľová polievka, po ktorej nasleduje šalát s jedinečným zázvorovým dressingom. Šéfkuchár vám pripraví kura, hovädzie mäso alebo dary mora spolu so zeleninou v štýle hibachi. Predjedlo sa podáva s domácimi omáčkami a ryžou na pare, alebo s lákavou kuracou ryžou, ktorá je opäť špecialitou reštaurácie Benihana. Samozrejmosťou v menu je tempura, suši a špeciálne rolky. V Benihane na vás čaká príjemná obsluha a interiér tradičného japonského minimalizmu. V ponuke nápojov nechýba japonské saké ani japonské pivo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu