Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na pláži straší trojmetrová obluda: Hádajte, čo to je!

Hnijúca hlava vorvaňa Zobraziť galériu (2)
Hnijúca hlava vorvaňa (Zdroj: YouTube)

PERTH - Austrálska pláž Sorrento Beach musela byť uzavretá po tom, čo sa na nej objavilo toto monštruózne čudo. Miestne úrady sa totiž obávali, že by mohlo prilákať žraloky a tie zase zaútočiť na ľudí.

V pondelok ráno vyvolala medzi miestnymi obyvateľmi aj turistami rozruch neznáma zdochlina, ktorá sa objavila na pláži neďaleko mesta Perth na západe Austrálie. Podľa odborníkov ide pravdepodobne o hlavu vorvaňa tuponosého, ktorý keď žil, vážil zhruba desať ton.

Na pláži straší trojmetrová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Hlava je tri metre dlhá a meter a pol široká. Miestny úrad pre rybolov sa obáva, že do vôd v oblasti medzi Ocean Reef a Scarborough Beach priláka zvýšený počet žralokov, a tak pláž dovtedy, kým zdochlinu neodstráni, radšej uzavrel.

"Je možné, že kostra by mohla viesť k zvýšenému výskytu žralokov v danej oblasti. Preto sme museli prijať primerané opatrenia. Ostatky veľryby po odstránení budú zlikvidované," povedal hovorca úradu pre portál perthnow.com.au. Zároveň upozornil, aby sa ľudia sami nepokúšali o odstránenie hlavy. Svojvoľné manipulovanie so zdochlinou veľryby je totiž trestné a dotyčnému za to hrozí trest až do výšky 4000 austrálskych dolárov (2800 eur). 

Zhnitá hlava na pláži

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu